marți, 1 iulie 2014

Ursul (2011)

Gen: Comedie

Distributie: Serban Pavlu, Claudiu Bleont, Gabriel Spahiu, Mihai Constantin, Magda Catone

Regizor: Dan Chisu [a mai regizat: Bucuresti Non Stop(2014), Deja Vu(2013), Si caii sunt verzi pe pereti(2012), WebSiteStory(2010), The Lost Cities of the Incas(2007)]

Buget: 550.000 euro

Nota Gealapa: 6.10

In Romania post-decembrista, directorul circului din Bucuresti incearca sa faca rost de bani vanzand ursul circului, idee careia se impotrivesc toti angajatii.

Un film bunicel, a carui actiune se desfasoara in perioada iesirii din comunism si sunt prezentate unele probleme specifice acelor timpuri, atmosfera nu este deloc sumbra, asa cum ma asteptam. In ciuda unui inceput mai greoi, pe parcurs flmul devine interesant, amuzant si ne prezinta un haos controlat cum doar in filmele romanesti gasim.

Distributia este plina de nume mari, actori care s-au achitat onorabil de sarcini si au scos la capat niste personaje nu foarte bine dezvoltate. Dintre toti i-as remarca pe Serban Pavlu si pe Radu Gabriel, care au facut o treaba excelenta in acest film.

Acest film ofera savoarea anilor '90 din tara noastra, o perioada plina de entuziasm si confuzie, atmosfera redata cu succes aici. Desi sunt prezente si cateva stereotipuri ale cinematografiei noastre (tiganii, neamtul bigat), acestea nu sunt innumar exagerat de mare si nu sunt deranjante. Cel mai bun lucru, insa, este imprevizibilitatea, acre te impiedica sa anticipezi sfarsitul prea repede. Sa nu uit sa scot in evidenta si coloana sonora, pe muzica lui Goran Bregovic, care se muleaza perfect pe povestea si personajele din film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!