miercuri, 30 iulie 2014

Kumare (2011)

Gen: Documentar

Distributie: Vikram Gandhi, Toby, Greg, Molly, Kimberley

Regizor: Vikram Gandhi [a mai regizat: Premabhishekam(2008)]

Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 60/100

Un om pozeaza intr-un guru indian si isi construieste propria religie si retea de adepti. In apogeul popularitatii sale, isi dezvaluie adevarata identitate si le arata discipolilor sai cea mai importanta invatatura.

Foarte captivant, distractive si revelator acest film. Mai mult ca sigur, insa, nu va avea efectul dorict de regizor, pentru ca scepticii vor devenii si mai sceptici, iar fanaticii si mai fanatici. Este dezarmanta usurinta cu care sunt dispusi unii oameni sa creada in orice altceva decat in ei insisi.

Ideea pe care a avut-o producatorul, regizorul si protagonistul acestui film mi se pare genial. Nu judecam aici talentul actoricesc, desi tineti cont ca omul a convins niste oameni ca este Dumnezeu, judecam curajul, stapanirea de sine si ingeniozitatea si meticulozitatea cu care a pus in practica aceasta idee originala.

Probabil va asteptati ca tot acest film sa fie o satira la adresa celor care isi pun credinta in asa zisi guru, dar nu este deloc asa.  Probabil ca asta s-a dorit initial. Dar Vikram Gandhi este si el foarte uimit de usurinta cu care reuseste sa convinga oamenii si de increderea pe care acestia o au in el, iar pe parcurs incearca efectiv sa ii ajute.

Recomand cu tarie sa vedeti acest film si tineti cont ca eu nu recomand prea multe filme. Trailer:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!