sâmbătă, 5 iulie 2014

The Physician (2013)

Gen: Aventura

Distributie: Tom Payne, Stellan Skarsgard, Olivier Martinez, Emma Rigby, Elyas M'Barek

Regizor: Philipp Stolzl [a mai regizat: Erased(2012), Young Goethe in Love(2010), Madonna: Celebration - The Video Collection(2009), North Face(2008), Absolute Garbage(2007)]

Nota Gealapa: 7.75

In Persia secolului 11, ucenicul unui doctor ambulat se deghizeaza in evreu, pentru a fi primit la o scoala de medicina unde nu erau primiti crestinii.

Acest film pune in scena un subiect original, putin credibil, dar foarte bine realizat. Avem parte de un film plin de incarcatura emotionala, care pune la indoiala ce stim despre bine si rau si ne poarta intr-o lume a confuziei unde prioritatile sunt altele decat cele pe care le-am astepta.

Distributia este alcatuita din actori experimentati, fara a fi insa nume foarte importante in industrie. Regizorul a gasit, insa, formula perfecta, pentru ca cei alesi sunt foarte credibili si compatibili. Fiind vorba despre un film de peste doua ore, a fost timp suficient pentru dezvoltarea corespunzatoare a personajelor, prin urmare putine din actiunile lor sunt de neinteles.

Fanaticii adevarurilor istorice vor face mare caz de nerespectarea acestora. Vor spune ca personajele nu au trait, unde se spune aici ca au trait, ca nu stiu ce trib de luptatori erau de fapt foarte milostivi si sprijineau stiinta, etc. Pana la urma, este doar un film, care nu este bazat pe realitate cui pe o carte scrisa de Noah Gordon. Acest film nu foloseste violenta excesiva sau scenele de sex pentru a tine oamenii in fata ecranelor, desi sunt cateva scene destul de grafice. Daca alegeti sa vedeti acest film veti avea doua ore de calatorie prin lumile antice, doua ore pline de emotie si sensibilitate. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!