vineri, 25 iulie 2014

Cypher (2002)

Gen: SF

Distributie: Jeremy Northam, Lucy Liu, Nigel Bennett, Timothy Webber, David Hewlett

Regizor: Vincenzo Natali [a mai regizat: Haunter(2013), Splice(2009), Getting Gilliam(2005), Nothing(2003), Cube(1997)]

Buget: 7.500.000 $

Nota Gealapa: 6.80

Un om simplu si naiv se trezeste ajuns peste noapte un spion in lumea plina de miza a spionajului industrial. Depasit pana peste cap de situatie, el se aliaza cu o femeie fatala misterioasa.

Acest film a fost o surpriza placuta. A beneficiat d eo intriga pe care am mai intalnit-o in destule filme, dar producatorii au stiut sa fructifice tot potentialul oferit de o tema ca spionajul industrial. Scenariul se intoarce de nenumarate ori in acest film, dar de fiecare data pastrand o oarecare logica si urma de credibilitate. Din pacate, este stricat partial de efectele vizuale, care sunt cel putin de mana a doua si seamana uneori cu niste jocuri pe calculator. Finalul nu se ridica nici el la inaltimea filmului si ramai cu senzatia ca pana atunci a fost mult zgomot pentru nimic

Numele din distributie sunt cunoscute, dar nu sunt recunoscute pentru marele lor talent actoricesc sau sensibilitatea din interpretare. Din fericire, pentru un astfel de film se potriveste o interpretare rece si dreapta, fara prea multe inflexiuni emotionale. Nu putem remarca vreo prestatie demna de vreun premiu de actorie.

Vincenzo Natali dovedeste si el mult potential, ca regizor. Dupa filmul Cube, care a fost destul de reusit, vine acesta la fel de bun, asa ca, pe viitor, ne putem astepta la lucruri bune din partea lui.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!