marți, 22 iulie 2014

Paranoia (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Liam Hemsworth, Gary Oldman, Harrison Ford, Amber Heard, Lucas Till

Regizor: Robert Luketic [a mai regizat: Killers(2010), The Ugly Truth(2009), 21(2008), Monster-in-Law(2005), Win a Date With Tad Hamilton!(2004)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 8.000.000 $

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 32/100

Un internship al unei corporatii puternice reuseste sa ajunga in biroul mare pe care si-l dorea, dar cu un pret: trebuie sa il spioneze pe mentorul sefului sau, pentru a-i asigura acestuia un avantaj intr-o afacere de miliarde.

Filme cu spionaj intre corporatii au mai fost destule, asa ca pentru a fi memorabil abordand un asemenea subiect trebuie sa aduci ceva special si nou. Din pacate acest film nu face asta, motiv pentru care probabil il voi uita in maxim o saptamana. Intriga este destul de slaba, iar actiunea foarte simpluta dar cu pretentii de mare conspiratie. Cred ca scopul acestei productii a fost sa le dea impresia hipsterilor prosti si obsedati de telefoane si retele sociale ca au vazut si reusit sa inteleaga un film foarte complicat.

Distributia beneficiaza de talentul unor nume consacrate si chiar al unei legende in cinematografie: Harisson Ford. Din pacate acest talent este irosit in roluri secundare. Liam Hemsworth, desi si el destul de experimentat, cred ca va dori sa uite cat mai repede aceasta etapa din cariera lui. De fapt, interpretarile lui Harrison Ford si Gary Oldman sunt printre din putinele lucruri bune pe care ni le ofera acest film.

Povestea avanseaza lent si intr-un mod repetitiv ceea ce face ca portiuni din film sa fie foarte plictisitoare. Ideea, desi nu originala, avea suficient potential, din pacate nefolosit corespunzator. Din acest motiv, filmul nu are nici un farmec si pare neterminat. Kevin Spacey a fost sfatuit bine atunci cand a refuzat un rol in acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!