joi, 31 iulie 2014

15 (2005)

Gen: Drama

Distributie: Maia Morgenstern, Serban Ionescu, Cristian Iacob, Ioana Moldovan, Daniela Nane

Regizor: Sergiu Nicolaescu [a mai regizat: Ultimul corrupt din Romania(2012), Poker(2010), Carol I(2009), Supravietuitorul(2008), Orient Express(2004)]

Nota Gealapa: 5.40

Actiunea se invarte un jurul unei reporterite care incearca sa gaseasca un copil nascut in milocul evenimentelor din 1989 de la Timisoara.

Nu pot sa va aspun cat ma enerveaza acest film. Vasuzem in ultima vreme o serie de filme romanesti cu subiecte mai mult sau mai putin originale, dar altele decat revolutia, vesele si cu finaluri adevarate. Acest film a facut loc tuturor cliseelor din cinematografia romaneasca. Nici nu stiu exact despre ce este acest film. Poate fi despre revolutie, poate fi drespre lasitatea poporului roman, poate fi despre ghinionul romanesc de a fi mereu la un pas de succes dar de a nu ajunge niciodata acolo. Nu imi este foarte clar. Cert este ca scoate la lumina ce a fost si este cel mai rau in aceasta tara sicetatenii ei.

Distributia este una de vis, iar majoritatea actorilor au prestatii la nivelul la care ne-au obisnuit. Din pacate pentru ei, scenariul a fost destul de slabut si confuz si nu I-a pus in valoare foarte mult. Personajele nu au fost dezpltate sufficient de mult incat un actor sa se remarce. Poate doar Cristian Iacop se ridica putin deasupra celorlalti.

Cu un subiect, desi uzat si nu foarte original, dar care poate oferi in continuare un film cu un puternic impact emotional si cu o distributie atat de experimentata, imi este clar ca doar scenariul si regizorul sunt vinovati de faptul ca acest film este doar ok si nu foarte bun. Poate imbatranise si Nicolaescu.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!