luni, 7 iulie 2014

The Grand Budapest Hotel (2014)

Gen: Comedie

Distributie: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe

Regizor: Wes Anderson [a mai regizat: Moonrise Kingdom(2012), Fantastic Mr. Fox(2009), The Darjeeling Limited(2007), The Life Aquatic with Steve Zissou(2004), The Royal Tenenbaums(2001)]

Incasari: 69.000.000 $

Nota Gealapa: 8.05
Metascore: 88/100

Filmul ne prezinta povestea lui Gustave H, un concierge legandar la un faimos hotel european din vremea interbelica si a lui Zero Moustafa, portar la acelais hotel, care devine cel mai bun prieten al sau.

Acesta este un film "prostut", dar filmat atat de bine si cu o poveste atat d ebuna incat nu ai cum sa nu il indragesti. Faptul ca nu se ia in serios nici macar o secunda, il ajuta foarte mult, pentru ca ne face sa il privim mult mai degajati intelegatori. Oricum, sansele sa iasa un film prost erau infime, avand in vedere ca regizorul, Wes Anderson, se pare ca nu stie sa faca astfel de filme.

In rolurile principale sunt distribuiti actori cunoscuti, dar relativ nume noi in bransa, iar in rolurile secundare intalnim si nume cu adevarat mari cum ar fi Bill Murray sau Jude Law. Alegerea se dovedeste a fi castigatoare, pentru ca absolut toti, fara exceptie, sa-au adaptat perfect modului cum trebuie sa presteze intr-un astfel de film si a iesit o pelicula amuzanta, interesanta, distractiva si captivanta de-a dreptul.

Toti actorii lasa impresia ca le-a placut la nebunie sa faca parte din acest proiect, ceea ce da o strlucire aparte filmului. Ce as remarca eu, chiar mai mult decat distributia, este modul in acre a fost filmat acest film. Fiecare scena este o incantare pentru ochi; de la culorile pastlurizate din unele pana la cele filmate in alb-negru, fiecare plasate exact atunci cand trebuie in film.

Un alt detaliu interesant, este ca, spre deosebire de alte filme, unde de fiecare data cand in cadru apare un articol dinytr-un ziar, textul nu are nici o legatura cu titlul, aici fiecare articol este detalierea titlului sub care se afla. Si atentia la astfel d emici detalii, au transformat acest film intr-unul excelent.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!