miercuri, 23 iulie 2014

Sharknado (2013)

Gen: Horror

Distributie: Ian Ziering, Tara Reid, John Heard, Cassandra Scerbo, Jaason Simmons

Regizor: Anthony C. Ferrante [a mai regizat: Sharknado 2: The Second One(2014), Hansel & Gretel(2013), Headless Horseman(2007), Boo(2005)]

Buget: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 3.80

Cand un mega-uragan cuprinde Los Angelesul, cel mai letal pradator al naturii stapaneste pamantul, aerul si apa, mii de rechini terorizant populatia inspaimantata.

Putem noi ca oameni sa stam nemiscati in timp ce un uragan flutura grinzi de otel pe deasupra capului nostru? Putem noi ca oameni sa zburam cu un elicopter de mici dimensiuni la doi metri de un uragan care a ridicat in aer zeci de avioane parcate? Putem noi ca oameni sa intram in burta unui rechin cu o drujba si sa ne facem loc prin burta acestuia? Acest film ne invata ca toate aceste lucruri, dar si altele la fel de grele, sunt posibile.

Ideea este originala, ce-i drept, dar de-a dreptul cretina. Si chiar daca cineva a aprobat aceasta idee, cum naiba sa te gandesti ca poti face un astfel de film avand la dispozitie numai 1.000.000 de dolari. Asa ne-am ales cu niste efecte si animatie demne de jocurile pe calculator de mana a doua.

Surprinzator, distributia contine nume relative cunoscute. Absolut toti cei care apar in acest film au avut prestatii penibile. Nu inteleg motivul pentru care au acceptat sa apara in acest film cei care aveau o oarecare cariera in spate. Sa luam exemplul Tarei Reid. Eu stiam ca pitipoancele blonde apar in filme proaste la inceputul carierei, in speranta ca cineva sa le remarce si apoi sa apara in filme mai importante. In cazul ei, vad ca involueaza de la filme proaste la cele incredibil de penibile.

In timp ce scriam aceste randuri, am realizat ca de fap acest film este o capodopera pe care eu nu am inteles-o. Acest film este o poveste induiosatoare despre rechini smulsi din habitatul lor de furia naturii. Ei se organizeaza in grupuri incercand cu disperare sa se intoarca acasa. Ei trebuie sa infrunte tot felul de pericole, cum ar fi oameni nebuni cu drujbe si actori de mana a doua care se arunca in gura lor de fiecare data cand au ocazia. Daca iubiti tornadele si rechinii, acum nu mai trebuie sa alegeti intre cele doua.

Va recomand sa traiti aceasta experienta cinematografica unica, acum, inainte sa castige sute de premii si sa devina foarte "main stream".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!