sâmbătă, 12 iulie 2014

Schapelle (2014)

Gen: Drama

Distributie: Krew Boylan, Vince Colosimo, Denise Roberts, Jacinta Stapleton, Les Chantery

Regizor: Khoa Do [a mai regizat: Falling for Sahara(2011), Mother Fish(2010), Missing Water(2009), Footy Legends(2006), The Finished People(2003)]

Nota Gealapa: 3.15

Actiunea se invarte in jurul unei tinere australience arestata pe un aeroport din Bali, pentru posesie de droguri.

Filmul se doreste a avea un puternic impact emotional. Pe alocuri, ce-i drept, reuseste sa provoace empatie si sa te faca sa crezi exact ce vor producatorii sa crezi. Ideea, desi nu originala, avea potential destul de mare de a se transforma intr-un film care sa provoace un numar rezonabil de lacrimi, dar experienta nu foarte mare a regizorului a dus la un film prost facut, cu scene filmate aiurea, pe care il veti uita in maxim trei zile dupa ce l-ati vazut.

Distributia este plina de actori australieni, despre care nu stiu cat de renumiti sunt sau nu, dar unii dintre ei sunt fete familiare si prin filmele de la Hollywood. Protagonista face o treaba buna, intr-un rol destul de complicat, dar si ea, ca si ceilalti actori, are destule momente in care supra-interpreteaza si te face sa iti para rau ca ai simtit vreo emotie pana in punctul respectiv.

Pentru ca un astfel de subiect este liniar si cu un deznodamant previzibil inca din faza incipienta, producatorii au incercat sa rasuceasca cumva scenariul spre sfarsit si sa ne dea pe spate. ideea nu a fost rea, dar a fost insuficient dezoltata pentru a avea efectul scontat. Ca si concluzie, daca va pasioneaza imaginile cu oameni suprinsi cu droguri pe aeroporturi si apoi inchisi pe perioade aberante de timp va recomand sa va utati la emisiunea documentara Banged Up Abroad. Este mult mai bine realizata.

Tocmai ce am aflat ca ar fi de fapt inspirat din fapte reale...

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!