sâmbătă, 26 iulie 2014

Spring Breakers (2012)

Gen: Crima

Distriutie: Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson, James Franco, Rachel Korine

Regizor: Harmony Korine [a mai regizat: 42 One Dream Rush(2009), Trash Humpers(2009), Mister Lonely(2007), Corporate Ghost(2004), Gummo(1997)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 15.000.000 $

Nota Gealapa: 5.30
Metascore: 63/100

Patru fete jefuiesc un restaurant ca sa faca rost de bani pentru a pleca in vacanta. Dupa petreceri, betii si droguri ele sunt arestate si sunt scoase pe cautiune de un traficant de droguri si arme.

Acest film este, cu siguranta, unul dintre cele mai ciudate pe care le-am vazut. Cred ca se vrea a fi o experienta psihedelica. Scenariul are mai putine cuvinte decat un cantec al celor de la Parazitii. Este, practic, un videoclipde peste o ora, cu mult dubstep, multi sani, multe funduri care ar trebui sa compenseze pentru lipsa de replici, actori, logica sau talent.

Desi in distributie sunt destule nume cunoscute din noua generatie, din punctul meu de vedere in acest film vedem un singur actor: James Franco. Prestatia lui este unul din putinele motive pentru care filmul primeste nota de trecere. Fetele au facut ce stiu ele mai bine, adica si-au aratat diverse parti ale corpului.

Mi se pare ca acest film ar trebui privit de catre femeile de pretutindeni ca pe o insulta si o dovada de misoginism cras, pentru ca femeile sunt prezentate ca niste fiinte proaste, materialiste si usuratice. Cred ca s-a vrut a fi pe undeva si o satira asupra noii generatii, astfel nu imi explic de ce unele personaje sunt prezentate de parca ar fi desene animate.  As fi vrut sa vad un regizor mai ambitios, care sa se concentreze pe arta cinematografica, nu sa cada tentatiei de a arata cadre infinite cu fete bete in bikini.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!