duminică, 20 iulie 2014

La bani, la cap, la oase (2010)

Gen: Comedie

Distributie: Ovidiu Niculescu, Zane Jarcu, Gratiela Teohari, Valentin Teodosiu, Alexandru Margineanu

Regizor: Cristian Comeaga [afat la primul lung metraj]

Nota Gealapa: 5.05

Fara sa stie una de cealalta, mai multe persoane planuiesc cocomitent, acelasi jaf: un traficant rus de arme, un traficant de droguri albanez, un functionara a unei banci si o escroaca ascunsa intr-o manastire.

E placut sa vezi cinematografia romaneasca iesind din sfera filmelor artsistice, deci prin definitie drame sumbre si plictisitoare, chiar si cu astfel de proiecte pe jumatate ratate. Povestea se extinde mai mult decat logica poate sa duca. Totul se transforma din foarte complex intr-un haos total greu de urmarit, pe alocuri amuzant, dar mai degraba obositor.

Distirbutia este formata, cu mici exceptii, din actori experimentati dar de mana a doua din industria romaneasca de film. Rezultatul este ca si filmul a iesit tot de mana a doua. Cu un scenariu care nu ii ajuta deloc, acesti actori nu au gasit resursele pentru a straluci, iar consecinta este ca parti bune din film par mai degraba scheciuri de televiziune.

Ca parte pozitiva. pot spune ca filmul este unul onest, o copie a celor de la Hollywood, unde baietii rai primesc ce merita, baietii buni primesc banii si fata, iar, in plus, din cand in cand, este si amuzant. Din pacate, pot spune cu mana pe inima ca daca as fi pus sa aleg, m-as uita mai degraba la Nea Marin miliardar, decat la acesta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!