duminică, 13 iulie 2014

Lawless (2012)

Gen: Crima

Distributie: Tom Hardy, Shia Labeouf, Guy Pearce, Jason Clarke, Jessica Chastain

Regizor: John Hillcoat [a mai regizat: The Road(2009), The Proposition(2005), To Have & to Hold(1996), Ghosts... of the Civil Dead(1988)]

Buget: 26.000.000 $
Incasari: 92.000.000 $

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 58/100

In timpul prohibitiei americane, intr-un orasel din Virginia, trei frati incearca sa isi salveze afacerea cu alcool ilegal, in timp ce sunt amenintati de noile autoritati, care vor partea lor de profit.

Un film old school foarte bun. Multe impuscaturi, americani nespalati care se urasc intre ei, clanuri mafiote si masini de eopca. Ce ne-am putea dori mai mult? Acets film ofera doar actiune pura si multa adrenalina. Reuseste, cred eu, sa redea destul de fidel atmosfera acelor vremuri. Si ca sa fie totul si mai bine, povestea este bazata pe fapte reale.

Distributia este una de vis, plina de nume mari care si-au demonstrat valoarea in alte mari productii. Desi in rolul principal este Shia Labeouf, adevarata stea mi se pari a fi Tom Hardy, caruia rolurile de dur i se potrivesc ca o manusa. Jessica Chastain face si ea un rol destul bun. Era nevoie de o pata de culoare intr-un decor gri, sumbru si plin de testosteron.

Sunt si cateva aspecte negative. Mi se pare ca au insistat totusi prea mult pe violenta si alcool, cand s-ar fi putut concentra pe fratia dintre cei trei si pe relatia dintre ei (nu e tocmai un lucru barbatesc ce am spus, stiu). Un alt lucru care lipseste, este putin umor care sa detenzioneze incarcatura emotionala din cand in cand.

Shia LaBeouf a baut in perioada filmarilor destula bautura facua ca in acele vremuri, dupa spusele lui, pentru a fi cat mai autentic. A fost atat de autentic, incat a devenit agresiv pana in punctul cand Mia Wasikowska a incercat sa rezilieze contractul si sa paraseasca filmul.  Filmul a fost difuzat si in cinematografele din Rusia, unde titlul a fost tradus "Cea mai beata tara din lume".

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!