joi, 3 iulie 2014

The Haunting in Connecticut (2009)

Gen: Horror

Distributie: Virginia Madsen, Martin Donovan, Elias Koteas, Amanda Crew, Kyle Gallner

Regizor: Peter Cornwell [aflat la primul lung-metraj]

Incasari: 165.000.000 $

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 33/100

Membrii unei familii nevoite sa se mute pentru ca fiul lor sa poata primi un tratament, incep sa experimenteze fenomene supranaturale in noua lor casa, despre care afla ca in trecut era o casa de pompe funebre.

Un film horror convingator, cu suficiente momente in care m-a facut sa tresar si cu o turnura interesanta pe care o ia povestea la un moment dat. Ce il face mai interesant fata de alte filme ale genului, este faptul ca se recomanda a fi bazat pe evenimente reale. Cliseele, cateva lucruri care nu au logica si modul neprofesionist in care sunt filmate unele scene, il impiedica, insa, sa obtina o nota mia mare.

Cum se intampla in majoritatea filmelor de groaza, distributia nu este una impresionanta. Avem de a face, insa, cu actori seriosi si experimentati, care insufletesc suficient de credibil personajele lor, fara insa sa le ofere stralucire si fara sa ridice pretentii la vre nominalizare de orice fel la orice premiu.

Cazul pe care s-a bazat filmul s-a intamplat in perioada 1986-1988, lucru care il face si mia infricosator. Din pacate este plin de clisee, de dialoguri prost gandite care ii pun pe actori intr-o lumina nefavorabila si este mult prea previzibil pe alocuri. Toate aceste lucruri il impiedica sa fie cu adevarat un film bun.

 Desi in film casa bantuita este arsa din temelii si apoi este reconstruita, in realitate ea nu a fost niciodata incendiata si este in picioare si astazi. Interesant este ca personajul preotului care ajuta cu exorcizarea a fost numit Popescu, desi nu se face nici o referire ca ar fi roman.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!