miercuri, 30 iulie 2014

Dredd (2012)

Gen: Actiune

Distributie: Karl Urban, Olivia Thrilby, Lena Headey, Jason Cope, Rakie Ayola

Regizor: Pete Travis [a mai regizat: Legacy(2013), Engame(2009), Vantage Point(2008), Omagh(2004), Henry VIII(2003)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 74.000.000 $

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 60/100

Intr-un oras futurist si violent, unde politia are puterea de a actiona ca judecator, juriu si calau, un politist face echipa cu un incepator in incercarea de a opri un cartel al drogurilor.

Brainstormingul pentru acest film a sunat cam asa: cum facem un film cu Robocop, dar sa nu fie cu Robocop? Dupa cateva jointuri si un efort colectiv au hotarat ca solutia este ca protagonistul sa nu fie un robot umanizat, ci un om robotizat si sa ii puna putin rosu pe uniforma. Trecand peste aceasta rautate, recunosc ca filmul este captivant si distractiv. Chiar daca intriga nu este originala, parca nu ne mai saturam de filme care prezic un viitor sumbru pentru omenire.

Distributia este compusa din actori pe care nu i-ati fi recunoscut pe strada pana acum si nu o sa ii recunoasteti nici de acum incolo, pentru ca multi dintre ei aveau fetele acoperite. Acest film nu ar primi premii pentru interpretare nici intr-un concurs intre licee. Nivelul prestatiei artistice, totusi, nu este deranjant. este in nota filmului: sumbru si robotizat.

Filmul nu va ajunge niciodata un clasic al genului, dar este cu siguranta un mare pas inainte fata de primele filme cu Judecatorul Dredd, al caror protagonist era nimeni altul decat Sylvester Stallone. Chiar si asa, poate fi alegerea potrivita pentru filmul de actiune de vineri seara. Sunt convins ca in 3D imaginile sunt destul de impresionante.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!