luni, 28 iulie 2014

Upside Down (2012)

Gen: Romantic

Distributie: Jim Sturgess, Kirsten Dunst, Timothy Spall, Blu Mankuma, Nicholas Rose

Regizor: Juan Solanas [a mai regizat: Jack Waltzer: On the Craft of Acting(2011), Northeast(2005)]

Buget: 60.000.000
Incasari: 126.000.000 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 45/100

Doi tineri se indragostesc desi fac parte din doua lumi diferite si pana si gravitatia ii trage in sensuri diferite. Dupa zece ani in care au fost fortati sa nu se mai vada, el porneste intr-o calatorie periculoasa pentru a isi redescoperi marea iubire.

Filmul este bun, dar cu putina atentie ar fi putut sa fie excelent. Nu sunt vreun maniac cand vine vorba de respectarea legilor fizicii in filme, dar parca acesta s-a concentrat prea mult pe povestea de dragoste in dezavantajul curiozitatii celor doua lumi in oglinda, astfel unele lucruri care se intampla pe acolo sunt destul de greu de trecut cu vederea. Chiar si in dezvoltarea povestii de dragoste pe care se axeaza tot filmul lipsesc niste pasi importanti. Vreo 20 de minute suplimentare de banda ar fi permis dezvoltarea personajelor si a povestii suficient de mult. In plus, nu este primul film care abordeaza acest subiect, deci nici la originalitate nu primeste o nota prea mare.

In distributie intalnim actori exprimentati, dar nu monstri sacri. Jim Sturgess mi s-a parut absolut mediocru. Kirsten Dunst, in schimb, a stralucit, si nu spun asta doar pentru ca este incredibil de frumoasa. Adevaratele staruri ale filmului sunt actorii cu multa experienta, distirbuiti in roluile de suport.

Un lucru laudabil este ca acest film nu este american, astfel ca suntem scutiti de sumedenia de mesaje mai pe fata sau mai ascunse care sa ne inspire maretia si suprematia natiunii americane.Intrebarile la care filmul nu raspunde sunt compensate de niste efecte vizuale de exceptie. Este mare pacat ca filmul s-a concentrat pe o poveste de dragoste, pentru ca aceasta este singurul lucru neinteresant in aceasta productie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!