vineri, 18 iulie 2014

Blue Jasmine (2013)

Gen: Drama

Distributie: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Sally Hawkins, Andrew Dice Clay

Regizor: Woody Allen [a mai regizat: Magic in the Moonlight(2014), To Rome with Love(2012), Midnight in Paris(2011), You Will Meet a Tall Dark Stranger(2010), Whatever Works(2009)]

Buget: 18.000.000 $
Incasari: 208.000.000 $

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 78/100

O fosta femeie bigata din New York, se muta in San Francisco, cu sora ei pe care a detestat-o dintotdeauna, pentru a-si reface viata dupa arestarea si sinuciderea sotului ei.

Acest film ne prezinta o idee originala, pusa excelent in scena de un maestru ca Woody Allen. Actiunea se desfasoara pe doua planuri: in prezent, dar si in trecut, in mintea protagonistei noastre care are flashbackuri din viata ei trecuta si prospera.

Cate Blanchett face un rol exceptional, foarte credibil si plin de sinsibilitate. Sunt foarte dese momentele in care reuseste sa te faca sa simti ceva pentru personajul ei, chiar daca numai mila. Aceasta a avut in spate o distributie puternica, perfecta pentru a o pune in valoare. Cu mici exceptii, toti au avut prestatii decente, dar nu au putut si nu au avut loc sa straluceasca.

Acest film este nu numai regizat, dar si scris de Woody Allen, care are un talent aparte de a crea personaje feminine, asa ca succesul era aproape garantat. Ca un bonus, umorul tipic pentru Woody, apare si el pe ici pe colo. Daca adaugam si o imagine buna si o coloana sonora reusita, ne alegem cu un film foarte sensibil, amuzant pe alocuri si agreabil.

Singura parte negativa ar fi atmosfera sumbra, prezenta pe toata durata filmului si care devine apasatoare la un momentdat, si eclipseaza partial sensibilitatea filmului. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!