marți, 22 iulie 2014

Stand Up Guys (2012)

Gen: Comedie

Distributie: Al Pacino, Cristopher Walken, Alan Arkin, Julianna Margulies, Mark Margolis

Regizor: Fisher Stevens [a mai regizat: John Leguizamo's Ghetto Clown(2014), Another World(2014), Mission Blue(2014), Just a Kiss(2002)]

Incasari: 4.000.000 $

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 41/100

O pereche de fosti raufacatori incearca sa reuneasca gasca pentru o ultima Aventura, inainte ca unul dintre ei sa indeplineasca ultima lui misiune: de a-l omori pe unul din prietenii sai.

O comedie neagra destul de reusita, pentru nostalgicii filmelor de alta data, in care si baietii rai aveau onoare. Actiunea inainteaza intr-un ritm lent, potrivit pentru varsta protagonistilor, dar asta fara sa transforme fimul intr-unul plictisitor.

Orice distributie care ii are pe Al Pacino si Cristopher Walken nu poate fi decat una Sonora, chiar daca dupa ei, nu mai urmeaza nici un alt nume mare. Ambii s-au descurcat excellent si cuvantul care cred ca descrie cel mai bine impresia pe care o lasa este "cool". In afara de cei doi, o surpriza foarte placuta, desi nu a avut un rol foarte important, a fost Alan Arkin, care reuseste sa impresioneze in putinul timp acordat personajului sau.

Filmul are o poveste excelenta si o coloana sonora emotionanta, perfect compatibila cu caracterul filmului si personajele. Toate astea ii dau filmului un aer de autenticitate, din ce in ce mai rar intalnit in productiile de azi.  Nu va asteptati sa aveti un exces de gangster, scene cu impuscaturi sau alte lucruri de acest gen. Acest film vrea sa scoata in evidenta mai degraba oamenii din spatele acestor personaje. Probabil ca daca in locul celor doi protagonist ar fi fost alti actori, filmul s-ar fi pierdut in mediocritate si ar fi fost lent si plictisitor. Walken si Pacino, insa, l-au ridicat cat de mult au putut ei, transformand dialogurile lor punctual de atractie al acestuie. Cred ca cei doi au reusit unele dintre cele mai bune interpretari ale carierei lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!