marți, 1 iulie 2014

Ultimul corupt din Romania (2012)

Gen: Comedie

Distributie: Horatiu Malaele, Vladimir Gaitan, Valentin Teodosiu, Ion Ritiu, Vasile Muraru

Regizor: Sergiu Nicolaescu [a mai regizat: Poker(2010), Carol I(2009), Supravietuitorul(2008), 15(2005), Orient Express(2004)]

Nota Gealapa: 5.20

Continuarea filmului Poker, acest film ii are in prim-plan pe aceeasi eroi in vesnica lor lupta pentru bani si putere.

Actiunea este foarte complexa si daca nu esti atent risti sa pierzi firul si sa nu mai stii cine de partea cui este. Din pacate, multe lucruri au fost duse intentionat in extrem si exagerate ducand filmul spre satira. Acest lucru, din punctul meu de vedere, dauneaza impresii generale, pentru ca ar fi putut fi un film foarte bun. Chiar si asa, unele ironii sunt cu adevarat fabuloase.

Distributia a adunat cele mia mari nume din cinematografia romaneasca, disponibile la momentul respectiv si este o placere sa ii vezi la lucru pe Horatiu Malaele sau Valentin Teodosiu, de exemplu. Acestia ar fi fost si mai impresionanti daca personajele lor ar fi fost luate in serios si nu transformate, cum spuneam mai devreme in niste personaje de satire; in niste caricaturi simbol.

Diagnosticul pus de acest film asupra societatii romanesti este unul dur si nemilos. Practic, cei care au bani vor avea intotdeauna, cei care au putere vor avea intotdeauna si singurii care nu cad in picioare sunt cei care nu conteaza in calculele celor puternici.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!