duminică, 20 iulie 2014

Atlas Shrugged II: The Strike (2012)

Gen: SF

Distributie: Samantha Mathis, Jason Beghe, Esai Morales, Patrick Fabian, Kim Rhodes

Regizor: Jon Putch [a mai regizat: Route 30, Too!(2012), Beethoven's Christmas Adventure(2011), American Pie Presents: The Book of Love(2009), Murder 101: College Can Be Murder(2007), Route 30(2007)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 4.000.000 $

Nota Gealapa: 6.15
Metascore: 26/100

Proprietara unei companii feroviare si un mogul al otelului, il cauta cu disperare pe inventatorul unui motor revolutionar, in incercarea de a salva natiunea de mana forte a guvernului si de la colaps.

Actiunea se desfasoara intr-un viitor nu forte indepartat, in care resursele sunt pe sfarsite, iar guvernele abuzeaza oamenii afectand insasi democratia. Accentul nu este pus pe tehnologia viitorului ci pe criza in care se va afla omenirea, din acest motiv detaliile tehnice sunt ignorate total. Asa au ajuns sa ilsustreze, de xemplu, masini futuristice doar punandu-le leduri dedesubt masinilor actuale.

Distributia este perfecta pentru un asemenea film de duzina. Este compusa din actori experimentati, dar de mana a doua, care se incadreaza perfect in nota de mediocritate a filmului. Nici unul dintre ei nu este capabil sa duca un rol important intr-un film cu mai multe pretentii, asa ca au acceptat cu bucurie sa se joace cu aceste personaje stiind ca nimeni nu ii va judeca prea aspru. Chiar si in aceste conditii, calitatea interpretarii reprezinta un progres fata de primul film din serie.

Scopul filmului nu cred ca este sa impresioneze prin efecte speciale, interpretari de Oscar sau scene memorabile de actiune. Scopul este de a crea valva si dezbateri pe o tema de interes public: epuizarea resurselor. Cred ca, intr-o oarecare masura, reuseste sa faca asta. Sper ca al treilea film al trilogiei sa fie chiar mai buna si sa desavarseasca acest tel. Totusi, pentru urmatorul film, putine efecte speciale reusite nu ar strica.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!