joi, 24 iulie 2014

Blindness (2008)

Gen: Drama

Distributie: Julianne Moore, Mark Ruffalo, Gael Garcia Bernal, Yusuke Iseya, Danny Glover

Regizor: Fernando Meirelles [a mai regizat: 360(2011), The Constant Gardener(2005), Citade de Deus(2002), Domesticas(2001)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 6.000.000 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 45/100

Lumea este ravasita de o epidemie de... orbire instant. Primii infectati sunt tinuti in carantina, dar pe masura ce numarul lor creste, ei isi creeaza propria societate, cu bune si cu rele.

Filmul este bunicel, dar nu pot sa nu am o urma de regret gandindu-ma ca ar fi putut fi o capodopera. Ideea este una originala, ceea ce este destul de rar in ziua de azi, astfel ca potentialul era imens. In ciuda acestui lucru, se pare ca doua ore nu au fost suficiente pentru a face ceva memorabil. Au lungit inutil anumite scene, cand s-ar fi putut concentra pe lucruri relevante.

Filmul a beneficiat de prezenta unor actori de prima mana, a caror interpretare a fost de un nivel ridicat. Julianne Moore, este protagonista si chiar reuseste sa se ridice deasupra celorlalti si sa straluceasca, dar si rolurile secundare au fost tratate cu seriozitate.

Filmul nu este despre vreo boala si despre cum un super erou salveaza lumea. Este despre natura umana si cum se transforma oamenii in situatii limita. L-as putea asemana cu The Divide, dar parca asta este mai sensibil si nu la fel de cininc. A fost poate chiar prea rezervat, pentru ca am inteles ca romanul dupa care s-a inspirit este mult mai dur. Un alt lucru ciudat in acest film este ca, desi apar o multime de personaje, nici unul dintre ele nu are vreun nume.

Trailer:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!