marți, 29 iulie 2014

Tunnel Rats (2008)

Gen: Actiune

Distributie: Toufeeq Adonis, Wilson Bethel, Adrian Collins, Scot Cooper, Mitch Eakins

Regizor: Uwe Boll [a mai regizat: Rampage 2(2014), In the Name of the King 3: The Last Mission(2014), The Profane Exibit(2013), Suddenly(2013), Assault on Wall Street(2013)]

Buget: 8.000.000 $

Nota Gealapa: 5.90

In timpul razboiului din Vietnam, o unitate de soldati americani este trimisa sa vaneze trupele Viet Cong care se ascundeau intr-o retea nesfarsita de tuneluri in jungle.

Am incercat sa imi dau seama despre ce este acest film. POate este despre inutilitatea razboiului. Poate este despre efemeritatea omului pe pamant. poate este despre vise spulberate, despre credinta, despre loialitate, despre tactici militare. Am ajuns la concluzia ca este despre nimic. Intriga este trasa de par, dar capata o logica pana la urma. In schimb deznodamantul nu ofera nici un raspuns, nici un inteles si nu are absolut nici o logica. Acest film se termina mai brusc decat pensia unui fost bugetar.

Distributia este ticsita de actori anonimi care arata ciudat si au nume ciudate. Interpretarea nu avea cum sa fie mai rea nici daca erau distribuiti in rolurile principale soldati adevarati. Este inutil sa mai spun ca nu se remarca vreo prestatie artistica din partea cuiva.

Unul din putinele puncte bune ale filmului sunt cateva scene gore foarte realiste si neasteptate. IN rest cam totul este absolut lipsit de logica si nenatural. Un soldat experimentat v-ar spune, de exemplu, ca nici o armata care se respecta nu ar stabili o tabara permanenta in mijlocul unei jungle. Aceste tabere se fac in camp deschis, pentru a putea organiza o linie de tragere si a evita atacurile surpriza in mijlocul zilei, asa cum se intampla in film. Astfel de neconcordante sunt pe intreaga durata a filmului. Folosirea expertizei unui consultant ar fi putut transforma acest film macar in unul decent.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!