luni, 5 ianuarie 2015

Toata lumea din familia noastra (2012)

Gen: Drama

Distributie: Serban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Gabriel Spahiu, Mihaela Sirbu, Tamara Buciuceanu-Botez

Regizor: Radu Jude [a mai regizat: Film pentru prieteni(2011), Cea mai fericita fata din lume(2009)]

Buget: 800.000 $

Filmul are 11 premii dintre care cele mai importante sunt:
- Best Director (Radu Jude), Art Film Festival, 2012
- Best Male Performance (Serban Pavlu), Art Film Festival, 2012
- Best Directing (Radu Jude), Prmeiile Gopo, 2013
- Best Actor in a Leading Role (Serban Pavlu), Premiile Gopo, 2013
- Best Feature Film, Premiile Gopo, 2013

Nota Gealapa: 7.50

Un barbat divortat merge acasa la fosta lui sotie ca sa isi ia fiica in weekendul din luna in care judecatorii i-au spus ca are voie sa o ia. Mama fetei ii spune ca este bolnava si ii interzice sa o ia, el nu crede si situatia degenereaza.

Acest film este unul tipic romanesc. Adica cu o poveste asa si asa, cu un buget foarte mic, dar beneficiar al unor calitati regizorale si actoricesti foarte buna care fac ca rezultatul sa fie in ciuda tuturor asteptarilor, un film foarte bun. Din pacate, pana la exceptional, mai trebuia facut un pas. Renuntarea la un final de asemenea tipic omanesc, din care nu intelegi nimic si te lasa cu o multime de intrebari.

Distributia are in prim-plan curva HBO-ului, e Serban Pavlu. Il numesc asa pentru ca in ultima vreme vad ca este prima otiune pentru orice are implicarea acestui post de televiziune. Din fericire, acest om se pricepe foarte bine si la actorie, iar in acest film face unul din cele mai bune roluri in care am avut ocazia sa il vad. El a fost sustinut foarte bine si de ceilalti colegi de platou. Din acest punct de vedere, in acest film, mi-a placut pana si de Alexandru Arsinel.

In ciuda unui subiect foarte serios, despre o familie disfunctonala, lupta pentru custodie si impactul ei asupra copiilor, filmul reuseste cumva sa fie si amuzant, iar unele dialoguri sunt de-a dreptul ilare. Pentru acest aspect, principalul vinovat este Gabriel Spahiu. Daca nu v-at saturat inca de moaca lui Serban Pavlu va recomand cu incredere acest film. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!