duminică, 11 ianuarie 2015

42 (2013)

Gen: Biografic

Distributie: Chadwick Boseman, T.R. Knight, Harrison Ford, Nicole Beharie, Christopher Meloni

Regizor: Brian Helgeland [a mai regizat: Payback: Straight Up(2006), The Order(2003), A Knight's Tale(2001), Payback(1999)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 96.000.000 $

Premii:
- Best Foreign Language Film, Hochi Film Awards, 2013
- Best Audio/Visual Technique, Key Art Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 62/100

Ne este rpezentata povestea lui Jackie Robinson, din momentul in care a semnat cu Brooklyn Dodgers in 1945, pana la sezonul sau exceptional de debut din 1947, cand a depasit bariera culorii in cea mai importanta liga americana de baseball.

S-au mai facut filme despre integrarea oamenilor de culoare in sportul american, dar acesta este unul dintre cele mai bune, cu atat mai mult ca povestea care a stat la baza filmului este una reala. Fiind voba de un film biografic, singurele atuuri ale filmului sunt povestea puternica si capacitatea de a transmite emotie.

Distributia este si ea foarte bine aleasa si sunt destule nume importante in componenta. Interpretarile sunt in cea mai mare parte reusite, fidele personajelor reprezentate. Dintre toti, insa, l-as remarca nu pe Chadwick Boseman, care este protagonist si a avut o prestatie buna, dar mai degraba pe Harrison Ford care face un rol secundar excelent.

Filmul nu se concentreaza in exclusivitatea pe viata lui Jackie Robinson. Regizorul reuseste sa gaseasca echilibrul intre povestea acestuia, baseball si segregare. Filmul va va lua intr-un roller coaster al emotiilor si veti ajunge sa empatizati cu personajul principal. Nu trebuie decat sa porniti filmul si sa va lasati absobiti de acesta. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!