sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Godzilla (2014)

Gen: Actiune

Distributie: Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Bryan Cranston, Ken Watanabe, Sally Hawkins

Regizor: Gareth Edwards [a mai regizat: Monsters(2010), End Day(2005)]

Buget: 160.000.000 $
Incasari: 1.071.000.000 $ (pana acum)

Premii:
- Best Summer Blockbuster 2014 TV Spot, Golden Trailer Awards, 2014
- Best International Poster, Golden Trailer Awards, 2014
- Best Summer 2014 Blockbuster Poster, Golden Trailer Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 62/100

Cel mai faimos monstru din lume se confrunta cu creaturi malefice aduse la viata de aroganta stintiifica a umanitatii si care aacum ameninta sa distruga omenirea.

Producatorii filmului s-au straduit cat au putut sa faca aceasta poveste credibila, dar misiunea lor a fost imposibila, mai ales cand parte din monstrii "preistorici" prezentati arata mai degraba ca niste extraterestrii de pe o planeta deloc prietenoasa.. Dar sa fim seriosi: nu merge nimeni la un film cu Godzilla pentru poveste, scenariu sau interpretari memorabile. Cand mergi sa vezi un film 3D cu monstri, al carui buget are suficient de multe zerouri, mergi pentru efecte speciale si vizuale impreionante. La acest capitol filmul nu dezamageste. Efectele sunt cu adevarat impresionante, inclusiv cele sonore. A existat un moment cand ragetul fiarei mi-a zbarlit parul pe mana. Firul logic al unor scene este trecut in mod voit in plan secundar, dar nu este foarte dernjant.

Distributia nu contine vreun nume urias, dar au fost atent selectionate fete comerciale, care au prestat mai mult sau mai putin bine. Nu va asteptati sa fiti impresionati de vreo interpretare a vreunui actor. Este greu sa se intample asta, cand 90% dintre ei au roluri de soldati care trebuie sa impuste un monstru imaginar mare cat o cladire. In conditiile date eu zic ca s-au descurcat destul de bine.

Principalul avantaj al acestui film, a fost campania foarte reusita de promovare. Trailerele si posterele au facut foarte multa agitatie, dar in acelasi timp, a creat si foarte mari asteptari, inselate partial de film. Unul din lucrurile care mi se par in neregula cu acest film, este impresia pe acre mi-a lasat-o ca pe parcurs se schimba proportiile si nu mia inteleg exact cat de mare e fiecare monstru in comparatie cu ceilalti si cu mediul inconjurator. E ma deranjeaza si mai tare este faptul ca, desi filmul se numeste Godzilla, acest monstru apare e ecran mai putin de 10 minute. In plus, producatorii au incercat sa il umanizeze cumva, dar au reusit sa il transforme intr-un pampalau in relatia cu oamenii.

De-a lungul timpului au fost cateva filme cu Godzilla, dar cel mai bun cred ca ramane originalul, facut in Japonia in anii '50. Trebuie sa il vedeti, de preferat inainte sa il vedeti pe acesta pentru ca sunt o multime de trimiteri la filmul orginal care altfel o sa va scape. De exemplu, Godzilla din acest film are pe corp cicatrici dobandite in primul film. Sunt destule astfel de detalii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!