marți, 6 ianuarie 2015

The Book Thief (2013)

Gen: Drama

Distributie: Sophie Nelisse, Geoffrey Rush, Emily Watson, Nico Liersch, Ben Schnetzer

Regizor: Brian Percival [a mai regizat: A Boy Called Dad(2009), Gracie!(2009), The Old Curiosity Shop(2007), The Ruby in the Smoke(2006), Pleasureland(2003)]

Incasari: 138.000.000 $

Premii:
- Spotlight Award (Sophie Nelisse), Hollywood Film Awards, 2013
- Best Performance by a Youth in a Lead or Supporting Role - Female (Sophie Nelisse), Pheonix Flm Critics Society Awards, 2013
- Breakthrough Performance Award (Sophie Nelisse), Satellite Awards, 2013

Nota Gealapa: 8.10
Metascore: 53/100

In timp ce era expusa ororilor Germaniei din cel de-al doilea Razboi Mondial, o tanara isi gaseste consolarea furand carti si impartasindu-le cu alte persoane, iar in subsolul casei perintii ei ascund un evreu.

E clar ca orice poveste care presuune si un evreu ascuns in subsolul unei case in Germania nazista va fi emotionanta. Acest aspecta insa nu este centrul actiunii acestui film. Doar completeaza o poveste de viata foarte frumoasa, sensibila si impresionanta. Desi dureaza peste doua ore, timpul zboara urmarind acest film. Este de mentionat ca acesta este si primul film de Hollywood ar regizorului Brian Percival, care debuteaza astfel in forta.

Distributia poate sa para una oarecare la prima vedere dar a fost aleasa cu cap. In rimul rand il avem pe Geoffrey Rush, elegant ca intotdeauna, cu inca o prestatie de clasa. In al doilea rand, as spune ca acest film a mai descoperit o viitoare stea a Hollywoodului. Ma refer la Sophie Nelisse, o tanara actrita care cu acest rol si-a asigurat un viitor maret. A demonstrat o maturitate incredibila si a reusit sa transmita mai mult decat multi actri experimentati.

Fanii romanului care a inspirat filmul nu vor fi dezamagiti de rezultat, cum cred ca nu va fi dezamagit nici Markus Zusak, autorul cartii. Diferentele intre roman si film sunt infime. IMaginile sunt superbe iar coloana sonora este excelenta si este opera lui John Williams, cel care a mai facut coloana sonora pentru filme ca Schindler's List, ET sau Star Wars. Daca ar fi sa numesc un lucru nepotrivit, as supne ca alegerea producatorilor de a folosi "moartea" ca narator al povestii te poate abate de la drama povestii. Dar un lucru bun iese si de aici. Vocea care face acest rol si care apartine lui Roger Allam se descurca foarte bine, ceea ce inseamna ca si dupa moartea lui Morgan Freeman va avea cine sa se ocupe de aceste roluri de povestitor.  Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!