vineri, 2 ianuarie 2015

Dallas Buyers Club (2013)

Gen: Drama

Distributie: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto, Denis O'Hare, Steve Zahn

Regizor: Jean-Marc Vallee [a mai regizat: Wild(2014), Cafe de Flore(2011), The Young Victoria(2009), C.R.A.Z.Y.(2005), Loser Love(1999)]

Buget: 5.000.000 $
Incasari: 118.000.000 $

Filmul a adunat in total 78 de premii dintre care cele mai importante sunt:
- Best Performance by an Actor in a Leading Role (Matthew McConaughey), Premiile Oscar, 2014
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role (Jared Leto), Premiile Oscar, 2014
- Best Achievement in Makeup and Hairstyling, remiile Oscar 2014
- Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama (Matthew McConaughey), Globurile de Aur, 2014
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture (Jared Leto), Globurile de Aur, 2014

Nota Gealapa:  8.05
Metascore: 84/100

In 1985 in Dallas, electricianul si escrocul Ron Woodroof lucreaza in afara sistemului pentru a ajuta bolnavii de SIDA sa primeasca medicamentele de care au nevoie, dupa ce si el insusi este diagnosticat cu aceasta boala.

Acest film ar trebui sa fie o lectie pentru toti producatorii de filme cu buget redus. Ar trebui sa inteleaga ca daca nu ai bani nu trebuie sa compensezi cu lucruri ieftine cum ar fi nuditatea. TRebuie sa compensezi printr-o poveste puternica, un scenariu bun si, daca poti, printr-o distributie competenta. Acest film te tine lipit de ecran in permanenta desi pe intreaga durata a filmului se da un singur umn si se trage un singur foc de arma.

Distributia este excelentMatthew McConaughey a facut unul din acele roluri determinanbte pentru o cariera. A avut un rol greu, care l-a pus la incercare, dar ne-a oferit o interpretare de senzatie si ne face sa empatizam cu personajul lui. Sa nu il neglijam nici pe Jared Leto, care face un rol secundar de asemena memorabil, pentru care a fost nevoit sa slabeasca 15 kilograme si care este primul sau rol dupa o pauza de cinci ani.

Faptul ca filmul este inspirat dintr-o poveste reala il face sa fie si mai agreabil. NU o sa au detalii din intriga ca sa nu stric surpriza, dar va pot spune ca este un film despre rebeliune si lupta impotriva sistemului. Bugetul filmului a fost atat de mic, incat -au alocat doar 250$ pentru departamentul de machiaj. In mod surprinzator, nu numai ca s-au incadrat in buget, dar au luat si un Oscar entru machiaj si coafura. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!