joi, 1 ianuarie 2015

Cheri (2009)

Gen: Dragoste

Distributie: Michelle Pfeiffer, Rupert Friend, Kathy Bates, Felicity Jones, Iben Hjejle

Regizor: Stephen Frears [a mai regizat: Philomena(2013), Muhammad Ali's Greatst Fight(2013), Lay the Favorite(2012), Tamara Drewe(2010), The Queen(2006)]

Buget: 23.000.000 $
Incasari: 4.000.000 $

Premii:
- Best Costume Design, Irish Film and Television Awards, 2010
- Soundtrack Composer of the Year, World Soundtrack Awards, 2009
- Best Music, Etoiles d'Or, 2010

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 63/100

Fiul unei curtezane seizoleaza intr-o lume a fanteziei, dupa ce este fortat sa punca capat relatiei pe care o avea cu o femeie mai in varsta, care l-a initiat in tainele amorului.

Epoca filmelor de epoca a apus. Ca sa faci un film a carui actiune sa se desfasoare atat de mult in trecut si care sa nu aibe un subiect sensibil ca vreun razboi sa fie foarte bun, ai nevoie de o poveste foarte puternica si in acest film nu este cazul. Ne este prezentata o poveste de dragoste draguta la pachet cu niste costume foarte frumoase, dar cam atat.

Distributia este ok, in prim-plan cu un nume foarte mare, dar nu tocmai actual, Michelle Pfeiffer. Interpretarea ei mi se pare ca este foarte buna, maximizand oportunitatile limitate oferite de scenariu, dar restul membrilor distributiei nu s-au ridicat la nivelul ei si de una singura nu avea cum sa salveze in totalitate filmul.

Intr-o epoca a mega productiilor cu roboti si viitoare sumbre pentru planeta, un film de acest gen care sa ne poarte intr-o perioada romantica, cu costume de epoca si niste interioare art-nouveau superbe, poate fi ca o gura de aer proaspat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!