sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Angelique (2013)

Gen: Aventura

Distributie: Nora Arnezeder, Gerard Lanvin, Tomer Sisley, David Kross, Simon Abkarian

Regizor: Ariel Zeitoun [a mai regizat: Yamakasi - Les samourais des temps modernes(2001), Bimboland(1998), XXL(1997), Une femme tres tres tres amoureuse(1997)]

Nota Gealapa: 6.90

In Franta secolului al XVII-lea, o tanara este obligata de catre tatalei sarac sa se marite cu un conte, barbat mai in varsta, despre care se credea ca este la fel de bogat ca insusi regele. Desi initial regreta aceasta casatorie, tanara se indragosteste in cele din urma de conte iar cand acesta este arestat, ea lupta din rasputeri sa ii demonstreze nevinovatia.

Acest film ne propune o poveste clasica cu regi, contese, tradari, conspiratii, costume de epoca si limbaj pretentios. Nu este nici cea mai buna astfel de poveste pe care am vazut-o dar nu este nici cea mai rea. Lucrurile se misca destul d egreu la inceput, dar filmul devine din ce in ce mai captivant pe parcurs, iar finalul chiar te tine putin cu sufletul la gura. Deznodamantul lasa loc de o continuare, care am inteles ca va si urma si pe care chiar vreau sa o vad.

Pentru mine numele din distributie nu spun nimic, dar banuiesc ca sunt actori destuld e cunoscuti in tara lor. Protagonista, Nora Arnezeder are un rol destul de solicitant pe care l-a dus la capat cu brio, avand o prestatie destul de puternica. In rest barbati cu peruci si mustati de muschetari si s care fac strictul necesar din punct de vedere al interpretarii.

Pentru cei care sunt puristi in ceea ce priveste filmele care au ca sursa o carte, inteleg ca acesta s-a abatut destul de mult de la romanul care l-a inspirat asa ca din acest punct de vedere ar putea fi o dezamagire. Nu este cu siguranta un film pe care trebuie neaarat sa il aveti in colectia personala, dar va poate tine ocupati cu succes aproape doua ore. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!