joi, 15 ianuarie 2015

Mr. Nobody (2009)

Gen: Fantastic

Distributie: Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger, Linh Dan Pham, Rhys Ifans

Regizor: Jaco Van Dormael [a mai regizat: Kiss & Cry(2011), Le huitieme jour(1996), Lumiere et compagnie(1995), Toto le heros(1991), Stade 81(1981)]

Buget: 47.000.000 $
Incasari: 8.320.000 $

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Best Film, European Film Awards, 2010
- Best Film, Magritte Awards (Belgia), 2011
- Best Director, Magritte Awards (Belgia), 2011
- Best Script, Magritte Awards (Belgia), 2011
- Best Cinematography, Magritte Awards (Belgia), 2011

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 63/100

Un baiat sta pe peronul unei gari inainte ca un tren sa plece din gara. Ar trebui sa merga cu mama sau cu tatal sau? Posibilitati infinite apar in functie de decizia lui. Atata timp cat nu face nici o alegere, orice este posibil.

Este unul din acele filme. Daca indrazniti sa va uitati la el, inchideti-va telefoanele, mergeti la baie inainte si rupeti orice alta conexiune cu lumea exterioara pentru ca o fractiune de secunda de neatentie poate insemna ca nu mai intlegeti nimic. Acest film este ca un puzzle cu multe mii de piese complicate care nu au absolut nici un sens pana cand ultima piesa nu este pusa la locul ei. Oricat de convinsi ati fi pe parcursul filmului ca v-ati prins ce se intampla, crdeti-ma ca nu este asa.

In afara de Jared Leto nu regasim alt nume imortant in distirbutie, dar cui ii pasa de actori si performante artistice? Punctul forte al filmului este faptul ca se joaca cu mintea ta. Prin urmare, nu are rost sa incercam sa remarcam vreo prestatie actoriceasca. Actorii au facut suficient cat sa nu strice un scenariu bun.

Nu stiu de ce acest film nu este mai bine cunoscut. Poate pentru ca un spectator mediocru poate simti ca lobul frontal ii este injunghiat in mod repetat vizionand acest film si incercand sa inteleaga ceva. Filmul este foarte bun si din punct de vedere vizual. Este plin de culoare, viu si imaginativ. As spune ca cel mai slab punct al filmului este finalul. Desi este o intorsatura neasteptata, sparge sperantele unui final maret create pana in acel moment. Chiar si asa, acest film tebuie bifat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!