miercuri, 14 ianuarie 2015

Ender's Game (2013)

Gen: SF

Distributie: Harrison Ford, Asa Butterfield, Hailee Steinfeld, Abigail Breslin, Ben Kingsley

Regizor: Gavin Hood [a mai regizat: Tough Trade(2010), X-Men Origins: Wolverine(2009), Rendition(2007), Tsotsi(2005), W pustyni i w puszczy(2001)]

Buget: 110.000.000 $
Incasari: 253.000.000 $

Premii:
- Best Display, Key Art Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 51/100

Un tanar este recrutat de Armata Internationala sa conduca luta impotriva Formicilor, o rasa extraterestra care a fost la un pas sa distruga omenirea in timpul unei invazii.

Am fost putin dezamagit de acest film. Aveam asteptari mult mai mari pentru cat s-a vorbit despre el. Ideea este interesanta, dar daca s-au folosit copii in rolul soldatilor, asta nu inseamna ca si efectele trebuie sa rata ca niste desene animate, asa cum s-a intamplat in destule momente. Intorsatura dinspre finalul filmului este destul de buna, dar ce se intampla dupa aia este lipsit de orice logica chiar si pentru un SF.

Distributia este destul de buna, cu numele cele mai importante in roluri secundare. Tinerii protagonisti nu au facut o treaba rea, dar nici nu m-au impresionat, iar veteranii au lasat senzatia ca ii deranjeaza sa fie in umbra unor copii, numai ca in loc sa le arate ce inseamna actoria, nemultumirea lor s-a tranformat intr-o suficienta care a dus la interpretari bunicele dar superficiale.

Din cate spun criticii, scenaristii si regizorul au cam distrus cartea schimband lucrurile cele mai importante. Apreciez totusi ca s-au abtinut sa condimenteze totul si cu o poveste de dragoste adolescentina, desi parea ca lucrurile se indreapta in aceasta directie uneori.Una peste alta, filmul nu este o alegere rea daca va doriti un SF, pana la urma vorbim de o productie cu un buget urias si un subiect interesant. Era greu sa nu iasa chiar nimic bun.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!