miercuri, 14 ianuarie 2015

Cloud Atlas (2012)

Gen: SF

Distributie: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Jim Broadbent, Hugo Weaving

Regizor: Tom Tykwer [a mai regizat: Rosakinder(2012), 60 Seconds of Solitude in Year Zero(2011), 3(2010), Soul Boy(2010), The International(2009)]

Buget: 102.000.000 $
Incasari: 216.000.000 $

Filmul a obtinut 16 premii dintre care cele mai importante:
- Best Editing, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films USA Awards, 2013
- Best Make-Up, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films USA Awards, 2013
- Best Score, Austin Film Critics Association Awards, 2012
- Best Production, Bavarian Film Awards, 2013
- Best makeup,  Broadcast Film Critics Association Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 55/100

O explorare asupra modului in acre actiunile unui individ afecteaza trecutul, prezentul si viitorul, pe masura ce un suflet se transforma din criminal in erou si valurile unei fapte bune se resimt peste secole, generand o revolutie.

Filmul nu se adreseaza in nici un caz celor cu probleme de concentrare. Este un film greu in toate sensurile acestui cuvant. Eu m-am uitat la el de doua ori pentru ca prima data am fost ocupat sa imi butonez noul telefon si nu am inteles mare lucru si ma bate gandul sa il vad si a teia oara pentru ca am senzatia ca inca mi-au scapat unele detalii. Este de asemenea si un film greu de facut. Sunt atatea planuri in care se desfasoara actiunea incat a fost nevoie de mai multi regizori a caror munca s-a imbinat perfect. Fiecare poveste prezenta aici ar fi putut fi subiectul de sine statator al unui film intreg. Legatura dintre acestea se dezvaluie treptat dar suspansul este mentinut pana la final.

Distributia a avut si ea o misiune grea. Practic fiecare actor a avut de interpretat mai multe roluri pe care le-au dus la capat cu brio. Sunt o sumedenie de nume mari in distributie, dar intr-un asemenea film este greu de remarcat cineva anume. Absolut toti au s-au adaptat admirabil diversitatii acestui film.

Trebuie apreciata si echipa care s-a ocupat de montaj, pentru ca nu e usor sa legi atatea subiecte individuale si sa le faci sa aiba sens. In ciuda bugetului urias tin sa mentionez ca este un film independent. Filmul si-a asumat din start antipatia oamenilor mediocri si in ciuda acestui lucru cifrele de la box-office au fost destul de bune. Cu o minte odihnita, acest film trebuie neaparat bifat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!