luni, 19 ianuarie 2015

Annabelle (2014)

Gen: Horror

Distributie: Ward Horton, Annabelle Wallis, Alfre Woodard, Tony Amendola, Kerry O'Malley

Regizor: John R. Leonetti [a mai regizat: The Butterfly Effect 2(2006), Mortal Kombat: Annihilation(1997)]

Buget: 6.500.000 $
Incasari: 512.000.000 $

Nota Gealapa: 6
Metascore: 37/100

Un cuplu începe să experimenteze evenimente supranaturale terifiante, care implică o păpușă de epocă, la scurt timp după ce casa lor este invadat de membrii unui cult satanic.

Lucruri inexplicabile se intampla nu numai in film, ci si cu filmul in sine. Nu imi explic cum a reusit sa aiba incasari atat de mari. Inteleg ca a beneficiat de o promovare buna, dar vorbim totusi de un film horror mediocru. Dureaza o vesnicie pana se intampla ceva si apoi, in afara de vreo doua momente in care este posibil sa tresari, nu reuseste sa starneasca nici o reactie. O poveste banala in centrul careia se afla o papusa prea putin exploatata. In plus, povestea este plasata intr-o perioada trecuta absolut fara nici un folos. Ar fi avt acelasi efect si daca actiunea se desfasura in prezent. Trebuie sa recunosc totusi ca efectele vizuale, asa putine cum sunt, sunt foarte bune.

Distributia are cateva figuri familiare, dar nici un nume cu adevarat mare. Actorii au scos totusi cam tot ce se putea scoate dintr-un scenariu slabut. Dar pana si in distributie ne lovim de clisee. Eu unul m-am saturat sa il vad pe Tony Amendola in rolul unui preot.

Inceputul filmului romite totusi o desfasurare a evenimentelor mai interesanta, dar in loc sa fie terifiant, ajunge sa fie ilar in unele momente. Personajele sunt dezvoltate superficial iar intriga este cam subreda chiar si pentru un film horror. Acest film se pare ca este un prequel pentru The Conjuring, astfel ca se pare ca am facut bine ca l-am vazut intai pe acesta. Singurul lucru pe care il gasesc interesant este faptul ca filmul se pare ca ar fi inspirat dintr-o poveste reala.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!