sâmbătă, 10 ianuarie 2015

The Retrieval (2013)

Gen: Drama

Distributie: Ashton Sanders, Tishuan Scott, Keston John, Bill Oberst Jr., Christine Horn

Regizor: Chris Eska [a mai regizat: August Evening(2007)]

Incasari: 100.000 $

Filmul a obtinut 9 premii, dintre care cele mai importante sunt:
- Best Feature (Chrisk Eska), Ashland Independent Film Awards, 2013
- Critics Award, Deauville Film Festival, 2013
- Audience Favorite, Mill Valey Film Festival, 2013
- Best Narrative Feature, New Orleans Film Festival, 2013
- Audience Award, Pheonix Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 75/100

La inceputurile Razboiului Civil din America, un baiat este trimis de gasca sa de vanatori de recompense sa recupereze un barbat cautat din nord.

Acesta este n film independent, care nu a fost promovat aproape deloc, facut special pentur festivaluri si de care nu foarte multa lume a auzit. Fara bani pentru excentritati si extravagante, singura arma a filmului este o poveste solida si emotionanta. Dupa ce toata lumea a vazut 12 Years a Slave, e greu sa mai impresioneze pe cineva un film despre sclavia negrilor in viitorul apropiat, dar avantajul acestei productii este ca in prim plan este natura umana, nu neaparat perioada istorica in care se desfasoara actiunea.

Fiind un film indeendent, nici distributia nu contine vreun nume foarte mare, dar cei care au ales sa faca parte din acest proiect s-au descurcat foarte bine si ne ofera interpretari bunicele. Marele merit al regizorului este descoperirea unui posibil mare actor, un usti talentat, pe numele lui Ashton Sanders, dar inainte sa fiu convins pe deplin de talentul lui, trebuie sa il vad si intr-un alt rol decat acela de baiat negru suprimat si trist, care pare sa ii fie la indemana.

Filmul reuseste sa livreze un final neasteptat, pe care nu il dezvaluie decat in ultimul moment. Ca si conccluzie avem parte de un film despre natura umana si despre incredere, livrat intr-o atmosfera sumbra dar destul de realista. Mi se pare o realizare foarte buna pentru un film independent.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!