luni, 26 ianuarie 2015

Recalled (2012)

Titlu original: Allegiance

Gen: Thriller

Distributie: Pablo Schreiber, Seth Gabel, Shad Moss (Bow Wow), Aidan Quinn, Malik Yoba

Regizor: Michael Connors [aflat la primul lungmetraj]

Nota Gealapa: 3.95
Metascore: 37/100

Dupa ce ii este aprobata cererea de a nu fi trimis in Irak, un locotenent din Garda Nationala americana se confrunta cu o dilema, atunci cand unul din soldatii sai il roaga sa il ajute sa dezerteze.

In prima instanta acest film lasa impresia ca are tot ce ii trebuie sa fie unul bun, dar cu fiecare minut care trece lipsurile se dezvaluie unul cate unul. Totul incepe de la intriga, care este destul de slabuta si pune logica pe plan secund inca de la inceput, continuand cu un buget, cel mai probabil extrem de mic, care genereaza pe parcursul filmului situatii cel putin jenante. As aminti doar faptul ca desi actiunea se desfasoara intr-o baza militara, nu cred ca vedem mai mult de 15 oameni intregul film, sau ca intr-o scena destul de lunga cu o urmarire se aude tot timul un elicopter care de fapt nu este acolo si este evident ca au adaugat doar sunetul.

Cand cel mai important nume din distributie este Bow Wow, aka Shad Moss, ma gandesc ca tu ca regizor esti constient de la inceput ca iei parte la un esec. Inteleg ca aproape toate personajele sunt soldati, dar atata rigiditate in interpretare nu am intalnit foarte des. Am vazut filme in care animale au transmis mai multe sentimente decat intreaga distributie din acest film la un loc.

Pana la urma vorbim de un mic film independent, care vrea sa faca multe dar reuseste putine. Cu o mai mare atentie la detalii si cu niste dialoguri mai bine puse la punct povestea ar fi putut fi foarte credibila si rofunda. Ca sa spun si ceva pozitiv, mi se pare reusita optiunea regiozorului pentru o cinematografie aproape monocroma; este unul din putinele lucruri care da o umbra de credibilitate filmului. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!