vineri, 2 ianuarie 2015

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

Gen: Fantastic

Distributie: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Ken Stott, Graham McTavish

Regizor: Peter Jackson [a mai regizat: The Hobbit: The Battle of the Five Armies(2014), The Hobbit: An Unexpected Journey(2012), The Lovely Bones(2009), King Kong(2005), The Lord of the Ring: The Return of the King(2003)]

Incasari: 1.908.000.000 $

Filmul are 18 premii, dintre care cele mai importante sunt:
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2014
- Best Production Design, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films SUA, 2014
- British Artist of the Year (Benedict Cumberbatch), BAFTA/LA Britannia Awards, 2013
- Best Male Lead Vocal Performance in a Feature Film (Benedict Cumberbatch), Behind the Voice Actors Awards, 2014
- Best Costume Design - International Competition, CinEuphoria Awards, 2014
- Best Art Direction - International Competition, CinEuphoria Awards, 2014

Nota Gealapa: 8.35
Metascore: 66/100

Gnomii, impreuna cu Bilbo Baggins si Gandalf, continua misiunea de a recupera Ereborul, tinutul lor natal, din mainile lui Smaug. Bilbo Baggins este in posesia unui inel magic misterios.

Nu imi explic de ce nu ma satur odata de aceasta franciza. Toate filmele seamana intre ele. Macar nu sunt singurul si cifrele de la box-office o arata. Inca odata efectele vizuale din acest film sunt pur si simplu superbe, coloana sonora excelenta iar acest film are mai multa actiune decat primul Hobbit, ceea ce il face putin mai bun.

Distributia este aceeasi cu care ne-am obisnuit pana acum. Apar cateva personaje noi pentru Hobbitul, dar cunoscute din Stapanul inelelor, iar stilul de interpretare este si el acelasi si nu suntem surprinsi in nici un fel la acest capitol. Cred ca actorii transmit suficienta credibilitate pentru un film cu gnomi, elfi si dragoni.

3D-ul ajuta si el destul de mult acest film. Este un film lung, dar merita asteptarea, pentruca infruntarea finala este intr-adevar punctul culminant si este pusa in scena intr-un mod foarte cativant. Din pacate si acest film are acelasi defect ca toate celelalte din franciza: se termina exact cand nu trebuie.  La categoria "stiati ca" va pot spune ca la premiera din Brazilia, intr-un cinematograf din Sao Paulo s-au ars boxele la primul raget al dragonului. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!