marți, 27 ianuarie 2015

Hours (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Paul Walker, Genesis Rodriguez, Nancy Nave, Shane Jacobsen, Natalia Safran

Regizor: Eric Heisserer [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 4.000.000 $
Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 55/100

Un tata se chinuie sa isi tina fiica nou-nascuta in viata, in perioada imediat urmatoare uraganului Katrina.

Cu o coperta inselatoare care nu are nici o legatura cu actiunea, filmul este totusi bunicel. Intriga imprumuta cateva fragmente din mai multe filme si reuseste sa sa faca cumva o poveste relativ originala si cu oarecare doza de suspans. Sunt multe momente moarte si plictisitoare, dar spre final actiunea devine mai interesanta. Din pacate, tot atunci devine si mai putin credibila.

Distributia este una normala pentru un film cu buget redus. Contine un nume relativ important, Paul Walker, in jurul caruia se perinda tot felul de anonimi. Nici macarul protagonistul nu reuseste sa te faca sa empatizezi pe deplin cu personajul sau si cu situatia imposibila in care este pus. Nu pot nici sa spun nici ca a facut o treaba rea, pentru ca misiunea lui a fost imposibila. A avut un rol comparabil ca dificultate ca cel al lui Tom Hanks din Castaway.

Regizorul s-a descurcat si el decent, in ciuda debutului, dar textul pe care l-a avut la indemana si pe care tot el l-a scris a fost destul de slabut, ingreunandu-i munca. Mult mai putin intens decat se anunta, pe parcursul filmului nu ai nici o notiune de timp, lucru care conteaza foarte mult in economia unei povesti in care fiecare secunda conteaza. Pentru ca se pare ca Paul Walker si Michael Jackson au castigat mai multi fani dupa ce au murit decat in ultimii ani ai carierei lor, acestia vor vrea sa vada filmul si sa verse o lacrima.

Un lucru care face filmul mai interesant este povestea reala din spatele acestuia, povestea unui tata erou care a incarcat bateria respectiv (no spoilers) de 1280 de ori, asta inseamna ca a invartit manivela aferenta de peste 5200 de ori.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!