joi, 15 ianuarie 2015

Blue is the Warmest Color (2013)

Titlu original: La vie d'Adele

Gen: Dragoste

Distributie: Lea Seydoux, Adele Exarchopoulos, Salim Kechiouche, Aurelien Recoing, Catherine Salee

Regizor: Abdellatif Kechiche [a mai regizat: Venus noire(2010), La graine et le mulet(2007), L'esquive(2003), La faute a Voltaire(2000)]

Incasari: 5.100.000 $

Filmul a obtinut 81 de premii deintre care cele mai importante sunt:
- Best Foreign Language Film, Austin Film Critics Association Awards, 2013
- Best Foreign Language Film, Awards Circuit Community Awards, 2013
- Best Non-American Film, Bodil Awards, 2014
- Best Foreign Language Film, Boston Online Film Critics Association Awards, 2013
- Best International Independent Film, British Independent Film Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.80
Metascore: 88/100

Viata Adelei se schimba cand o cunoaste pe Emma, o tanara cu parul albastru, care ii va permite sa descopere dorinta, sa se afirme ca femeie si ca adult. In fata altora, Adele creste, se cauta, se pierde si in final se regaseste prin iubire si pierdere.

Nu am vazut inca filmele din seria Nymphomaniac, dar mi-e greu sa cred ca il vor depasi e acesta, din punct de vedere al continutului explicit. Sunt cateva scene care ar face-o s e Emanuelle sa roseasca. Filmul nu este adresat pudicilor. Am fost reticent in prima faza in fata unui film frantuzesc de trei ore, dar a meritat fiecare minut si nu spun asta doar din cauza scenelor de sex extrem de explicite si lungi. Filmul are de oferit mai mult decat atat. Este plin de emotii, este captivant, sensibil si chiar amuzant.

Nu sunt familiarizat cu niciunul din numele care fac parte din distributie, dar trebuie sa apreciez cele doua protagoniste entru curajul de a accepta asemenea roluri, care le-au expus total in fata publicului. Prestatiile actorilor din rolurile secundare nici nu conteaza pentru ca abia daca ii poti observa, atat de mult acapareaza cele doua actrite atentia, cu prestatiile lor extrem de credibile si naturale.

As putea compara filmul cu cele ale lui Tarantino, unde unele scene parca prind viata. Ineligenta si stangacia au fost impartite intr-un mod foarte real... uman pana la urma. De apreciat si faptul ca nuditatea abundenta din acest film nu este decat foarte rar gratuita si fara sens. Nu a existat nici un hair stilist sau makeup artist in staff, iar actorii nu au avut voie sa poarte machiaj pe aproae intreaga durata a filmarilor, deci inca un plus la capitolul naturalete.

Pentru una din scenele de sex filmarile au durat zece zile. Sincer, le banuiesc e cele doua ca incepuse sa le cam placa. In concluzie , nu trebuie sa ratati acest film, chiar daca singurul motiv care va impinge a il vedeti este curiozitatea asupra modului in care fac sex lesbienele. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!