luni, 5 ianuarie 2015

The Oranges (2011)

Gen: Drama

Distributie: Leighton Meester, Hugh Laurie, Catherine Keener, Alia Shawkat, Oliver Platt

Regizor: Julian Farino [a mai regizat: Marvellous(2014), 40(2012), Byron(2003), Flesh and Blood(2002), 7Up2000(2000)]

Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 6
Metascore: 46/100

Prietenia veche dintre doua familii este pusa la incercare cand fiica unuia dintre cupluri se intoarce acasa de sarbatori dua o pauza de cinci ani si are o aventura cu caul celeilalte familii.

Este ceva bolnav la acest film. Nu este foarte explicit sau exagerat, dar ceva pare nenatural. Ne-am obisnuit toti cu Hugh Laurie interpretand personaje controversate, dar totusi aici pare ca nu i se potriveste. In afara de asta, filmul are si o oarecare criza de identitate. Vrea sa fie si comedie si drama si nu reuseste sa fie credibil in nici unul din cele doua genuri, pentru ca nu este nici prea amuzant si nici nu poate fi luat prea in serios.

Distributia este ok si ar fi trebuit sa fie factorul care sa ridice filmul. Adevarul este ca scenariul i-a us de multe ori in fata unor dialoguri absurde, foarte greu de dus la capat cu credibilitate. As spune ca actorii au facut o treaba ok in conditiile date. Este greu sa remarcam pe cineva in conditiile in care avem o protagonista ecplipsata de toti ceilalti membri ai distributiei si eclipsata total exact cum se intampla si cu personajul pe care il interpreteaza.

Mesajul pe care filmul il transmite nu mi se pare unul foarte sanatos, si anume ca trebuie sa facem tot ce ne dorim in viata fara sa conteze pe cate cadavre calcam, ce consecinte au faptele noastre sau cum sunt afectate persoanele din jurul nostru. Eu unul as fi putut trai si fara sa vad acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!