marți, 27 ianuarie 2015

Cealalta Irina (2009)

Gen: Drama

Distributie: Andi Vasluianu, Simona Popescu, Dan Astileanu, Doru Ana, Dana Dogaru

Regizor: Andrei Gruzsniczki [aflat la primul lungmetraj]

Premii:
- Preiul Zilelor Filmului Romanesc - lungmetraj, Premiile TIFF, 2009

Nota Gealapa: 7.35

Un barbat isi descopera sotia cu adevarat numai dupa ce aceasta se intoarce intr-un sicriu de zinc, din Maroc, unde plecase sa munceasca.

Filmul este bun spre foarte bun, dar tot in atmosfera tipic romaneasca in care saracia si problemelene dicteaza actiunile in viata. Povestea este una impresionanta, cu atat mai mult cu cat este bazata pe fapte reale. Pana la finalul filmului ajungi sa impartasesti durerea laolalta cu personajul principal.

Distributia nu este cea mai rasunatoare, dar Andi Vasluianu face un rol principal excelent si ne ofera o interpretare emotionanta pe alocuri. Nici ceilalti nu au prestatii rele, dar rolurile lor sunt prea mici ca sa apuca sa faca diferenta in vreun fel.

In ciuda ritmului destul de lent, filmul nu plictiseste, ci dimpotriva vrei sa afli din ce in ce mai mult. Din nou ne sunt prezentate aspecte ale societatii romanesti destul de deranjante, dar cred ca sunt asa pentru ca realizam ca sunt reale. Sunt convins ca acest film va va impresiona intr-un fel sau altul. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!