sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Automata (2014)

Gen: SF

Distributie: Antonio Banderas, Birgitte Hjort Sorensen, Dylan McDermott, Robert Forster, Tim McInnerny

Regizor: Gabe Ibanez [a mai regizat: Hierro(2009)]

Buget: 7.000.000 $

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 37/100

Un agent de asigurari din viitor ancheteaza cazurile unor roboti care au incalcat protocoalele reparandu-se singuri.Ceea ce descoera va avea consecinte asupra intregii omeniri.

Filmul incepe promitator, dar cu cat se apropie mai mult de sfarsit, cu atat raman din ce in ce mai multe intrebari fara raspuns, care fac ca firul logic sa se intrerupa din cand in cand. Asta se datoreaza unui scenariu superficial care a incercat sa se incadreze intr-o limita de timp insuficienta pentru aceasta poveste. As fi totusi ingaduitor cu acest film. Vorbim totusi de o coproductie Spania - Bulgaria, adica un film european rezultat al unui parteneriat improbabil. In plus, arata destul de bine pentru un film cu un buget infim in comparatie cu cele ale productiilor americane care apartin aceluiasi gen.

Distributia este si ea interesant si este compusa din actori proveniti de pe ambele maluri ale Oceanului Antlantic. In acest gen de filme insa, accentul nu se pune aproape niciodata pe interpretarile protagonistilor, fapt care este in avantajul acestui film pentru ca nici unul din membrii distributiei nu este recunoscut neaparat pentru sensibilitatea interpretarilor.

In ciuda destulelor scene de actiune cu impuscaturi si crime, acest film se vrea si reuseste partial sa fie mai profund de atat. Spun partial, pentru ca lipsa anumitor detalii de care aminteam mai devreme, faca aproape imposibil pentru spectator sa empatizeze cu vreun personaj. Finalul te lasa cu senzatia de potential neatins la maxim. Impresia este ca filmul putea fi mult mai mult de atat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!