sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Machine Gun Preacher (2011)

Gen: Actiune

Distributie: Gerard Butler, Michelle Monaghan, Michael Shannon, Kathy Baker, Souleymane Sy Savane

Regizor: Marc Forster [a mai regizat: World War Z(2013), Quantum of Solace(2008), The Kite Runner(2007), Stranger than Fiction(2006), Stay(2005)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 3.000.000 $

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 43/100

Un fost motociclist dur, traficant de droguri il descopera pe Dumnezeu si devine un cruciat pentru sute de copii sudanezi fortati sa devina soldati.

Am sentimente amestecate despre acest film. Pe de-o parte Filmul este captivant, sensibil si chiar socant pe alocuri. Pe de alta arte nu prea imi cad mie bine la stomac filmele despre dependenti de droguri care il descopera peste noapte pe Iisus si incep sa-i raspandeasca cuvantul. Sa zicem totusi ca acest film are o scuza in faptul ca este bazat pe o poveste reala. Scenariul propune un protagonist care pe intreaga durata a filmului te face ba sa il iubesti ba sa il urasti. Exista cateva scene foarte emotionante si unele care nu prea isi aveau locul, dar per total sa spunem ca avem parte de un proiect reusit.

In afara de Gerard Butler, distributia nu impresioneaza prin alt nume. El a avut sarcine sa duca filmul in spate si as spune ca s-a descurcat onorabil. Pus in fata unui rol destul de greu si neobisnuit pentru el, s-a adaptat si a reusit o interpretare destul de buna. Restul actorilor nu au avut altceva de facut decat sa tina pasul cu el. Unii au reusit altii nu.

Persoana care a inspirat acest film se numeste Sam Childers, crae si in ziua de azi ajuta copiii din Sudan. Producatorii au reusit sa redea povestea lui combinand exact cum trebuie cantitatile de actiune si drama, dar pe mine au reusit sa ma enerveze pentru ca unele scene lasa impresia de propaganda crestina. Filmul ramane totusi interesant pana in ultima secunda a genericului, pentru ca in timp ce acesta ruleaza puteti vedea poze reale din viata lui Sam Childers. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!