marți, 2 ianuarie 2018

We Were Soldiers (2002)

Gen: Razboi, Drama

Distributie: Mel Gibson, Madeleine Stowe, Greg Kinnear, Sam Elliott, Chris Klein

Regizor: Randall Wallace [a mai regizat: Point of Honor(2015), Heaven Is for Real(2014), Secretariat(2010), The Man in the Iron Mask(1998)]

Buget: 75.000.000 $
Incasari: 115.000.000 $

Premii:
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2003
- Best Film for Mature Audiences, MovieGuide Awards, 2003
- Worst Foreign Film, Yoga Awards, 2003

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 65/100

O poveste despre prima batalie a americanilor in razboiul din Vietnam si despre soldatii din ambele tabere care au luptat-o, in timp ce sotiile lor asteptau acasa emotionate vesti, fie ele bune sau proaste.

Este unul din cele mai bune filme de razboi cu acest subiect pe acre l-am vazut. Este primul care are curtoazia de a oferi o personalitate si "inamicilor"; primul care ne arata si partea lor umana. Normal ca americanii sunt prezentati ca eroi si pana la urma, in tara lor, exact asta sunt. E un film brutal si emotional in acelasi timp. As spune ca scenele de lupta sunt foarte realiste si reusesc sa transmita emotie, panica si tensiune din plin.

Distributia este foarte buna. Nu este genul de film in care sa te faci remarcat ca actor, dar chiar si asa Mel Gibson sau Sam Elliott au oferit prestatii respectabile. In plus, am avut ocazia sa vad in roluri ami mici actori aflati la vremea aparitiei filmului abia la inceput de cariera, acre intre timp au devenit nume respectate in industrie, cum ar fi Jon Hamm sau Channing Tatum.

Nu ai cum sa te plangi de clisee la un asemenea film; este ca si cum te-ai plange ca in filmele a caror actiune se desfasoara in secolul XVIII barbatii poarta palarii in trei colturi. Unele lucruri asa sunt si nu ai ce sa le faci. Pentru cei care cauta mesaje anti-razboi le vor gasi de asemenea in acest film. Este genul de film care te face sa citesti si acrtea care l-a inspirat si asa voi face si eu. Il recomand cu incredere. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!