duminică, 28 ianuarie 2018

Victoria (2015)

Gen: Drama

Distributie: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Burak Yigit, Max Mauff

Regizor: Sebastian Schipper [a mai regizat: Sometime in August(2009), A Friend of Mine(2006), Gigantic(1999)]

Incasari: 4.620.000 $

Filmul a obtinut 17 premii, printre care:
- Prize of the Guild of German Art House Cinemas, Berlin International Film Festival, 2015
- Reader Jury of the "Berliner Morgenpost", Berlin International Film Festival, 2015
- Silver Bear Berlin - Outstanding Artistic Contribution, Berlin International Film Festival, 2015
- Vilko Filac Prize, FEMF Festival of the European and Mediterrenean Film, 2015
- Best Female Lead (Millor Protagonista Femenina) (Laia Costa), Gaudí Awards, 2016

Nota Gealapa:7.30
Metascore: 77/100

O tanara femeie din Spania, care tocmai s-a mutat la Berlin, descopera ca flirtul ei nevinovat cu un localnic poate sa ia o turnura mortala, pe masura ce o iesire in oras cu prietenii acestuia scoate la suprafata un secret periculos.

Nu am mai vazut un film 100% german care sa imi placa de ceva vreme. Asta a fost o surpriza placuta. Au gasit o modalitate inteligenta sa il faca cumva inernational si limba engleza vorbita cu accent nemtesc chiar sa aibe sens. intriga este interesanta, doar ca putin cusuta cu ata alba, in sensul in care nu am gasit foarte credibil modul cum personajul principal, o femeie, accepta sa participe la spargerea unei banci alaturi de patru baieti germani pe acre ii stie de doua ore, iar pentru un asemenea film credibilitatea este importanta. Trecand insa peste acest aspect, as spune ca filmul arata bine la toate capitolele. Este interesant si palpitant, iar cine s-a ocupat de camere si lumini a facut o treaba fparte buna.

Analizand exclusiv numele, distributia nu ne spune mare lucru. Pot sa va spun inca ca interpretarile protagonistilor sunt destul de bunicele, iar tipa asta din rolul principal, Laia Costa, pe langa faptul ca este foarte draguta chiar a avut o prestatie foarte naturala si credibila. Baietii germani au facut si ei in cea mai mare parte a timpului o treaba destul de buna, dar au fost cateva momente de suprainterpretare absolut inutila.

Filmul are un magnetism destul de puternic si reuseste sa atraga fara 3D sau alte procedee moderne costisitoare dar ieftine. Este foarte interesant si funcitoneaza in avantajul sau si faptul ca nu exista planuri temporale. Totul se intampla in timp real. Finalul din pacate este pur european, adica cumva in coada de peste si ar fi trebuit sa ofere mai multe amanunte. Chiar si asa, este unul din cele mai bune filme nemtesti pe care le stiu si il recomand cu incredere. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!