duminică, 7 ianuarie 2018

Maze Runner: The Scorch Trials (2015)

Gen: SF, Thriller, Actiune

Distributie: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee, Dexter Darden

Regizor: Wes Ball [a mai regizat: The Maze Runner(2014)]

Buget: 61.000.000 $
Incasari: 313.000.000 $

Premii:
- Choice Movie Actor: Action (Dylan O'Brien), Teen Choice Awards, 2016
- Choice Movie: Chemistry (Dylan O'Brien, Thomas Brodie-Sangster), Teen Choice Awards, 2016

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 43/100

Duca ce a evadat din Labirint, Thomas are in fata un set nou de provocari in locuri dezolante, pline de obstacole inimaginabile.

"Zombie au facut franciza asta mai buna"; asta nu ati auzit si nu o sa auziti niciodata. Parca s-au chinuit luni in sir sa gaseasca o boala pe acre sa ne-o prezinte dupa ce protagonistii ies in lume si dupa zeci de ore de brainstorming fara succes, au zis: fie, zombie. Maze Runner  nu a avut un debut chiar fulminant ca franciza, iar daca deja de la al doilea film panta este una descendenta, nu ii prevad o viata prea lunga. Din punct de vedere tehnic, filmul este aproape impecabil. efectele sunt bune, cinematografia e buna, sunt multe scene bune de actiune si filmul este destul de palpitant. Este totusi un film destul de simplu, mai previzibil decat mi-as fi dorit si este un film pentru adolescenti. un public mai matur nu se va bucura de el atat de mult.

Distributia este in mare parte aceeasi din primul film al seriei, cu aceleasi interpretari bunicele. Exista cateva figuri noi, destul de inspirat alese as spune eu si i-as aminti pe Jacob lofland, Giancarlo Esposito, Barry Pepper sau Rosa Salazar. Nu sunt nume foarte sonore, dar au avut prestatii o idee mai bune decat colegii lor de platou mai vechi.

Din ce m-am documentat, cand vine vorba de Maze Runner ai doua variante: fie citesti cartea si nu vezi filmele, fie vezi filmele si nu citesti cartea. Aparent nu este indicat sa faci ambele lucruri, pentru ca vei strica ambele experiente. Din ce inteleg, povestea este atat de diferita fata de cea din carte incat este ca si cum ai merge la cinema pregatit pentru Terminator si pe ecran vezi Braveheart. Ambele sunt filme foarte bune, dar nu au nici o legatura unul cu celalalt. eu nu am citit carte si nici nu intentionez, asa ca pot sa recomand filmul ac fiind unul decent.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!