joi, 4 ianuarie 2018

True Romance (1993)

Gen: Drama

Distributie: Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper, Val Kilmer, Gary Oldman

Regizor: Tony Scott [a mai regizat: Unstoppable(2010), The Taking of Pelham 123(2009), Deja Vu(2006), Domino(2005), Man on Fire(2004)]

Buget: 13.000.000 $
Incasari: 13.000.000 $

Nota Gealapa: 7.90
Metascore: 57/100

In Detroit, un obsedat de cultura pop se casatoreste cu o prostituata, fura cocaina de la pestele ei si incearca sa o vanda in Hollywood. Intre timp, proprietarul cocainei - Mafia - ii urmaresc pe cei doi ca sa isi recupereze marfa.

Este un film cu un stil tipic pentru inceputul anilor '90, dar este un film foarte bun. Nu a fost un film scump, deci nu vedem cine stie ce scene de actiune, urmariri de masini sau cascadorii impresionante. Avem parte in schimb de o poveste solida, plina de rasturnari de situatie, palpitanta si foarte distractiva. Tony Scott este un regizor foarte bun, care obisnuieste sa scoata tot potentialul din resursele pe care le are la indemana si asa a facut si de aceasta data.

In rolurile principale ii avem pe Chritian Slater, unul din cei mai oscilanti actori pe acre ii stiu, dar care de aceasta data a nimerit o interpretare buna si pe Patricia Arquette, o actrita care are destule roluri reusite in cariera, dar care mie imi e destul de antipatica. Adevarata savoare a distributiei este data de numele uriase pe care le gasim in rolurile mai mici. Ma refer la Brad Pitt, Christopher Walken, Val Kilmer, Dennis Hopper, Gary Oldman sau Samuel L. Jackson.

Quentin Tarantino este cel care a scris scenariul acestui film si influenta lui se simte din plin. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi aratat acest film daca tot el l-ar fi regizat, pentru ca am impresia, in ciuda priceperii lui Tony Scott, ca ar fi fost chiar mai bun decat este. Dupa standardele de azi s-ar putea sa nu fie cel mai atragator, dar daca aveti chef de un film bun usor vintage, vi-l recomand. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!