duminică, 7 ianuarie 2018

[REC] 4: Apocalypse (2014)

Gen: Horror

Distributie: Manuela Velasco, Paco Manzanedo, Héctor Colomé, Ismael Fritschi, Críspulo Cabezas

Regizor: Jaume Balagueró [a mai regizat: Muse(2017), Sleep Tight(2011), [Rec] 2(2009), [Rec](2007), Fragile(2005)]

Buget: 3.000.000 €
Incasari: 1.000.000 €

Premii:
- Best Special/Visual Effects (Millors Efectes Especials/Digitals), Gaudí Awards, 2015
- Best Make-Up and Hairstyles (Millor Maquillatge i Perruqueria), Gaudí Awards, 2015

Nota Gealapa: 5.80
Metascore: 53/100

O reporterita posibil bolnava este salvata si trimisa intr-o calatorie peste ocean, dar este urmarita de un virus mortal care a infectat-o si pe ea si pe multi altii.

Spaniolii au produs si ei o semi-franciza horror cu ceva potential si au tras de ea pana au stricat-o. Filmele au fost din ce in ce mai slabe, culminand cu acesta, care este cel mai slab dintre toate. In incercarea diperata de a pastra un fir logic intre toate cele patru filme ale seriei, lucru reusit partial si pentru acre producatorii au toata aprecierea mea, au scapat din vedere multe alte detalii, carora daca le-ar fi acordat putin mai mult aatentie, acest film ar fi putut fi chiar bunicel.

Distributia pastreaza cateva nume importante din primele filme, cu ajutorul carora se incearca si conexiunea intre acest film si predecesoarele sale, dar are si cateva noi aditii semnificative. Din pacate, interpretarea nu a fost niciodata punctul forte in filmele [REC]si nici in acesta nu este cazul. Dintre toti, singurul care a avut un personaj mai complicat, pe care mi s-a parut ca l-a dus la capat cu brio, a fost Paco Manzanedo, pe acre as vrea sa il mai vad si alte filme.

Mi-a placut ca aceasta franciza a facut incet-incet trecerea de la un film filmat aproape exclusiv la persoana intai, ajungand la acest al patrulea film ca acest procedeu sa nu existe deloc. Asta este si unul din motivele pentru acre acum nu se mai pot trece cu vederea greselile tehnice. de asemenea, personajele acum chiar au avut multe replici si au trebuit sa joace si asa si-au aratat limitele. In concluzie, daca ati vazut celelalte filme ale seriei si vreti sa inchideti un capitol, atunci da, trebuie sa il vedeti, altfel nu are rost. Sper de asemenea sa nu mai existe si un al cincilea film, desi dupa finalul de aici ar exista si aceasta posibilitate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!