vineri, 26 ianuarie 2018

The High Frontier (2016)

Titlu original: Na granicy

Gen: Actiune, Drama, Thriller

Distributie: Bartosz Bielenia, Janusz Chabior, Andrzej Chyra, Marcin Dorocinski, Andrzej Grabowski

Regizor: Wojciech Kasperski [a mai regizat: Ikona(2016)]

Buget: 900.000 €

Premii:
- Best Sound, Polish Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 5.85

Un tata calatoreste impreuna cu cei doi fii adolescenti la o cabana in munti, pentru a intari relatia dintre ei. Dupa sosirea la cabana a unui strain misterios, excursia lor se transforma intr-o lupta pentru supravietuire.

Acest film a fost interesant doar pentru a cunoaste putin mai bine cinematografia poloneaza. Din pacate, cel putin in acest film, aceasta nu vine cu nimic nou si se multumeste sa copieze povestile si cliseele banale de la americani. Singurul lucru care a iesit in evidenta a fost sunetul, care uneori iti da fiori de unul singur. In rest, scenariul este la fel de mediocru ca al oricarui film american cu oameni care se izoleaza brusc in munti si sunt casapiti.

Nu stiu cat de importanti si relevanti sunt in Polonia actorii pe acre i-am vazut aici, la prima strigare as spune ca nu prea sunt, dar am vazut si vreo doua-trei prestatii decente, in special din partea matura a distributiei. Cei care trebuiau sa para niste barbati adevarati, asa au si parut. Din pacate, conflictul nu s-a folosit foarte mult de acest aspect.

Ritmul a fost si el bunicel si nici cinematografia nu a fost rea. As mai puncta ca aspect pozitiv si faptul ca printre randuri filmul abordeaza si tema homosexualitatii in societatea poloneza, un lucru destul de curajos intr-un popor nu foarte ingaduitor cu astfel de lucruri. Intentiile sunt bune, dar majoritatea au fost puse in practica cu stangacie, asa ca as spune ca nu merita efortul de a suporta o ora si jumatate limba poloneza.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!