vineri, 26 ianuarie 2018

Victor Frankenstein (2015)

Gen: Drama, Horror

Distributie: Daniel Radcliffe, James McAvoy, Jessica Brown Findlay, Bronson Webb, Daniel Mays

Regizor: Paul McGuigan [a mai regizat: Film Stars Don't Die in Liverpool(2017), Push(2009), Lucky Number Slevin(2006), Wicker Park(2004), The Reckoning(2002)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 35.000.000 $

Premii:
- Outstanding Creative Design Award - Art Illustration, Creativity Awards, 2015
- Design/Print - Art Illustration, Davey Awards, USA 2015
- Promotional - Posters, Davey Awards, USA 2015
- Best Cinematic Vine/Instagram, Golden Trailer Awards, 2016

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 36/100

De aceasta data din perspectiva lui Igor, aflam originile intunecate ale asistentului, prietenia lui izbavitoare cu studentul la medicina Victor Von Frankenstein si aflam cum Frankenstein a devenit omul (si legenda) de astazi.

Frankestein este un subiect uzat in exces deja si este greu sa faci un film bun folosind aceasta intriga. De altfel, toate tentativele de acest gen din istoria recenta au fost mai degraba esuate. din pacate, nici acest film nu face exceptie. Are o abordare noua si interesanta ce-i drept, dar arunca in aer niste teorii greu de digerat si fara prea mult sens chiar si pentru un asemenea film. Nu ajuta nici povestea de drgaostea usa pe tapet inutil, care nu contribuie cu mai nimic la poveste. din punct de vedere vizual insa, filmul este chiar foarte bun.

Distributia este destul de buna, iar interpretarea nu a fost nici pe departe punctul slab al filmului. Andrew Scott si Daniel Radcliffe au avut prestatii decente. In lumina reflectoarelor a fost insa James McAvoy, care a oferit o interpretare foarte buna avand in vedere decorul; o interpretare atat de buna cat i-a permis filmul. Prestatia lui a ridicat destul de mult nivelul filmului.

Mi-a placut perspectiva noua asupra povestii, chiar daca s-a incercat cumva o revolutionare fortata a acesteia. Ce pierde filmul la capitolul poveste, recastiga partial din punct de vedere tehnic. Efecte vizuale bune si creatii interesante. Mana priceputa a regizorului s-a vazut si ea, pentru ca am vazut niste unghiuri si miscari ale camerei foarte inspirate. Chiar daca nu este un horror puternic, cred ca este un film distractiv si daca alegeti sa il vedeti nu va fi o risipa de timp.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!