miercuri, 10 ianuarie 2018

28 Days Later... (2002)

Gen: Horror, SF

Distributie: Cillian Murphy, Naomie Harris, Christopher Eccleston, Alex Palmer, Bindu De Stoppani

Regizor: Danny Boyle [a mai regizat: T2 Trainspotting(2017), Steve Jobs(2015), Trance(2013), Frankenstein(2011), 127 Hours(2010)]

Buget: 8.000.000 $
Incasari: 38.000.000 $

Filmul a obtinut 10 premii, printre care:
- Best Horror Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2004
- Film: Best Breakthrough Performance (Naomie Harris), Black Reel Awards, 2004
- Best British Film, Empire Awards, UK 2003
- Best Wide-Release Film, Fangoria Chainsaw Awards, 2004
- Best Screenplay, Fangoria Chainsaw Awards, 2004

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 73/100

La patru saptamani dupa raspandirea in Marea Britanie a unui virus misterios si incurabil, o mana de supravietuitori incearca sa gaseasca un loc sigur.

Auzisem cate ceva despre filmul asta, asa ca aveam cateva asteptari, care in cea mai mare parte mi-au fost satisfacute. Este un film britanic, ieftin si cu zombie. pe hartie, arata ca un dezastru. In realitate insa, este un film chiar bun, iar asta in mare parte se datoreaza faptului ca zombie nu sunt chiar piesa centrala din film. Cate despre zombie , atat cat apar sunt suficient de bine realizati, dar intriga care justifica aparitia lor este la fel de banala ca in majoritatea filmelor care abordeaza acest subiect.

Distributia este practic una naonima, cel putin pentru mine. Am regasit una, doua figuri familiare, dar nici una cat de cat relevanta.  Am vazut insa doua interpretari destul de bune pentru acest decor. Acestea au venit din partea celor doi protagonisti, Cillian Murphy si Naomie Harris. Nici personajele negative, celelalte in  afara de zombie, nu au fost rele deloc.

Scenariul acestui film este foarte bine facut. Satisface atat nevoie simpla de a vedea scene gore in filmele horror, cu cat mai mult sange, dar si nevoia spectatorului de a nu fi luat de prost. Astfel, avem parte de o poveste nu foarte grea, dar ceva mai complexa decat se obisnuieste in acest gen de filme. Este n film foarte bun pe care il recomand. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!