sâmbătă, 6 ianuarie 2018

United 93 (2006)

Gen: Drama

Distributie: David Alan Basche, Olivia Thirlby, Liza Colón-Zyas, J.J. Johnson, Gary Commock

Regizor: Paul Greengrass [a mai regizat: Jason Bourne(2016), Captain Phillips(2013), Green Zone(2010), The Bourne Ultimatum(2007), The Bourne Supremacy(2004)]

Incasari: 77.000.000 $

Filmul a obtinut 28 de premii, printre care:
- Best Editing, BAFTA Awards, 2007
- David Lean Award for Direction, BAFTA Awards, 2007
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2007
- Best Film, Austin Film Critics Association, 2007
- Best Ensemble Cast, Boston Society of Film Critics Awards, 2006

Nota Gealapa: 7.60
Metascore: 90/100

Povestea in timp real a evenimentelor de la bordul zborului United 93, unul din avioanele deturnate pe 11 septembrie 2001, care s-a prabusit in apropiere de Shanksville, Pennsylvania dupa ce pasagerii au incercat sa preia controlul avionului.

Este un film bun, dar parerea mea este ca a fost supra-apreciat din cauza subiectului sensibil atins si din cazua timpului scurt care trecuse de la acel eveniment pana la aparitia filmului. niste oameni s-au imbogatit sub pretextul de a comemora vitejia unor oameni simpli. Filmul a fost pastrat simplu, iar tehnicile Hollywoodiene au fost folosite cu simt de raspundere de aceasta data. A fost foarte interesant, dar nu pe atat de interesant pe cat l-au vazut criticii nationalisti americani.

Distributia este foarte buna de aceasta data, tocmai prin faptul ca nu foloseste actori cunoscuti, ceea  face spectatorul sa aiba impresia ca are in fata niste oameni obisnuiti si da credibilitate filmului. Al doilea motiv pentru care era greu ca acest film sa foloseasca actori foarte cunoscuti este acela ca nu exista vreun rol principal. Calitatea interpretarilor este ok, nu m-a dat pe spate, dar am apreciat ca au avut o abordare cat de cat realista si nu au inventat vreun bruce Willis printre pasageri.

Acest film merita apreciat pentru ca a evitat melodrama excesiva legata de eveniment, iar acest minimalsim l-a facut chiar mai impresionant. De aici pana la "capodopera" descrisa de critici este cale lunga insa, pentru ca daca il judecam obiectiv ii putem gasi o multime de greseli. Important este ca a fost convingator si m-a tinut in fata televizorului pana la final, desi cunoasteam dinainte deznodamantul. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!